Noutăți

NASA va efectua prima tentativă de deviere a unui asteroid de pe orbita sa în anul 2022

  •  
  •  
  •  

Agenţia Spaţială Americană NASA va iniţia în premieră o tentativă de deviere a unui asteroid de pe orbita sa în anul 2022, cu ajutorul misiunii DART (Double Asteroid Redirection Test), relatează miercuri Xinhua. Numit Didymoon, asteroidul-satelit are circa 150 de metri înălţime şi aparţine sistemului dublu de asteroizi Didymos.

Misiunea dispozitivului autoghidat DART va fi prima tentativă a NASA de a demonstra impactul kinetic, prin care asteroidul va fi lovit pentru a i se afecta dinamica în vederea asigurării protecţiei faţă de un potenţial viitor impact al asteroidului, potrivit unui comunicat semnat de Lindley Johnson, ofiţerul NASA pentru apărarea planetei.

Potrivit NASA, sonda DART va realiza impactul kinetic prin prăbuşirea deliberată pe suprafaţa asteroidului cu o viteză de aproximativ 6 km/s. Totodată, agenţia spaţială americană a precizat că această coliziune va modifica viteza micului satelit natural Didymoon care orbitează asteroidul principal din acest sistem cu o fracţiune de 1%, suficientă pentru a putea fi evaluată cu ajutorul telescoapelor de pe Pământ.

Misiunea va fi lansată în perioada decembrie 2020 – mai 2021. (Știre AGERPRES)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii