Noutăți

NASA uimește: Putem ajunge pe Marte în 70 de zile!!! Motorul EM Drive, cel care încalcă ceea ce știm noi despre legile fizicii, funcționează!!!

  •  
  •  
  •  

După luni întregi de speculații și documente publicate, NASA recunoaște că sistemul de propulsie “imposibil” EM Drive funcționează. Motorul oferă o posibilitate de propulsie fără consum de carburant și reprezintă, cel puțin pentru moment, cea mai bună soluție pentru a ajunge pe planeta Marte într-un timp extrem de scurt, de doar 70 de zile!!! Deși confirmare îi bucură pe specialiști, aceasta le dă mai multe bătăi de cap oamenilor de știință pentru că, conform legilor fizicii, așa cum le înțelegem noi, motorul nu ar trebui să funcționeze.

emdrive_official_web_1024

Potrivit legii a-III-a a lui Newton, pentru ca un sistem să producă propulsie, trebuie să împingă ceva în sens opus, iar în spațiu putem face acest lucru doar prin intermediul arderii combustibilului chimic. Însă EM Drive nu are nevoie de combustibil pentru că sistemul face ca fotonii care lovesc cavitatea metalică a dispozitivului să producă propulsie, împingând nava spațială în direcția dorită…

EM DRIVE este un sistem de propulsie propus pentru prima dată de inventator britanic, Roger Shawyer, în 1999.

Deși în teorie EM Drive nu ar trebui să funcționeze, testele arată altceva. Potrivit celor de la Eagleworks Laboratory, parte a NASA, după mai multe măsurători și studii, s-a putut demonstra faptul că EM Drive generează 1,2 millinewtons pe kilowatt, în vid, ceea ce l-ar putea face viitorul motor al navelor spațiale.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii