Noutăți

NASA susține că are dovezi care arată prezență apei lichide pe planeta Marte

NASA a anunțat că a găsit dovezi ce indică prezența apei sub formă lichidă pe planeta Marte. Teorii cu privire la prezența apei lichide pe planeta Roșie există de foarte mult timp însă până în prezent dovezile sugeau doar prezenta acesteia sub formă solidă, de gheață.

În cadrul conferinței de presă organizată de NASA, luni 28 septembrie, cercetătorii au declarat faptul că ar fi descoperit semne ce indică prezența unor săruri minerale hidratate pe suprafața planetei, ce nu se pot forma decât în prezența apei. Urmele descoperite par a fi lăsate de micifire” de apă ce s-ar prelinge de pe cratere în timpul verii și se usucă în lunile când temperaturile scad.

"Este apă lichidă astăzi pe suprafața lui Marte. Din cauza asta, bănuim că este posibil să aibă un mediu locuibil astăzi" a declarat Michael Meyer, om de știință al NASA, citat de ediția online a cotidianului The Guardian.  

John Bridges, profesor al Universității din Leicester:  „Este o muncă extraordinară care s-a  depus pentru această descoperire. Viziunea noastră  asupra planetei Marte se schimbă din acest moment."

Întrebat de jurnaliștii prezenți dacă semnele privind sărurile minerale sunt o dovadă de necontestat a prezenţei apei lichide pe Planeta Roşie, Alfred McEwen, profesor la Universitatea din Arizona și co-autor al studiului a răspuns: "Aş spune  aproape"

dwdwdwd
sursa: theguardian.com

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii