Noutăți

NASA caută oameni care să protejeze Pământul de poluarea extraterestră

Ar putea suna ca anunțul dat în căutarea unui super-erou, însă nu este tocmai așa. Cei de la NASA caută de fapt o persoană care să își asumă rolul de protector al Pământul de poluarea extraterestră și invers. Postul vacant a fost creat după semnarea Tratatului Spațiului Exterior din 1967. Cel care îl va ocupa acum, după ieșirea la pensie a primului protector, va trebui să se asigure că oamenii, în timpul explorării spațiului, nu contaminează planetele sau alte corpuri cerești și nici nu aduc pe Pământ lucruri care ne-ar putea pune nouă viața în pericol.

Ofițerul însărcinat cu protecția planetară va avea un salariu anual cuprins între 124.000 și 187.000 de dolari. Persoana selectată pentru acest post va fi responsabilă cu implementarea și supravegherea politicilor de protecție planetară în misiunile spațiale ale NASA.

Candidatul trebuie să aibe o diplomă în inginerie sau o diplomă de licență în științe (biologie, fizică sau matematică). Studiile postuniversitare vor fi evaluate de asemenea. Trei ani de experiență profesională și cel puțin o mie de ore de zbor ca pilot. Nu există restricții de vârstă, agenția a acceptat cereri de la persoane între 26 și 46 de ani, iar media este de 34. Totuși, toți cei interesați trebuie să treacă prin mai multe teste fizice care să le demonstreze tenacitatea și rezistența.

Potrivit celor de la IFLScience, există doar două posturi cu normă întreagă pe această meserie pe Pământ. Unul la Agenția Spațială Europeană și unul la NASA, astfel încât oricine va primi slujba va ajunge să se laude cu siguranță.

sursa: https://www.ancient-code.com/nasa-is-hiring-people-to-defend-earth-from-extraterrestrial-threats/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii