Noutăți

NASA a prezentat noile costume spațiale pentru următoarea misiune pe Lună (Video)

  •  
  •  
  •  

Nimeni nu a mai aterizat pe Luna din 1972, dar NASA are o astfel de misiune, Atremis, programata pentru 2024. Iar la ea pot participa si femei, costumul fiind in premiera adaptat si pentru acestea.

In luna martie a acestui an, o misiune NASA pe ISS a fost anulata, dupa ce nu s-a gasit niciun costum care sa i se potriveasca astronautului Anne McClain.

Prin urmare, a fost creat un costum care sa se potriveasca ambelor sexe. Acesta pleaca de la designul epocii Apollo, avand la baza costumele de astronauti din anii ’60-’70, arata CNN, dar este in trend cu costumele deja folosite pe ISS.

In evenimentul organizat de NASA, costumul a fost prezentat de inginerul spatial Kristine Davis, de la Centrul Spatial Johnston, din Houston.

Noul costum da astronautilor mai multa mobilitate la nivelul umerilor, acestia putand sa-si aseze acum palmele pe cap. Cu vechile costume din era Appolo nu se puteau face astfel de miscari.

Costumul se numeste Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU) si va fi special ajustat pentru fiecare astronaut in parte, plecandu-se de la niste scanari 3D ale corpului.

Citește mai mult: Ziare.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii