Noutăți

NASA a oferit imagini video cu cel mai rapid avion din lume: poate zbura cu 1 KM / secundă!!!

  •  
  •  
  •  

Adevarul.ro: Războiul Rece a obligat marile puteri ale lumii, SUA şi URSS să se angajeze într-o cursă feroce a înarmării. SR-71 Blckbird a rămas o relicvă a acelei perioade, iar NASA a publicat de curând o serie de clipuri video prin care putem vedea faimosul avion în acţiune.

Acum puţin timp, cei de la Lockheed Martin au dat câteva indicii conform cărora ar lucra la un avion hipersonic, SR-72, un succesor spiritual al modelului SR-71 Blackbird. Între timp, cei de la NASA au publicat două noi videoclipuri care arată legendarul avion în acţiune.

Designul pentru SR-71 a fost pus la punct în anii ’50, dar a fost ascuns până cel puţin un deceniu mai târziu. Avionul este capabil de a ajunge la vieze de Mach 3, atingând un record de viteză de 3.529,6 km/h (1 km/secundă). Altitudinea maximă la care poate zbura un asemenea avion este de aproape 26.000 de metri.

Lockheed Martin a construit doar 32 de SR-71 Blackbird, dar compania vrea să dezvolte proiectul cu un succesor, care ar fi în lucru de câteva decenii. Avioanele SR-72 ar trebui să ajungă la viteze de peste 4.800 km/h (1,33 km / secundă), fiind folosite pentru situaţii de urgenţă, unde avionale ar trebui să ajungă cât mai repede

Citeste mai mult: adev.ro/ovfv3y

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii