Noutăți

NASA a creat un concept inedit de ROVER MARȚIAN, care arată ca un BATMOBIL și dispune de un laborator detașabil! Care este destinația sa?

Probabil că, dintre toate mașinile care au apătut într-un film SF, Batmobilul – automobilul deținut de către super-eroul Batman, este cel mai cunoscut. După cum arată dailymail.co.uk, NASA a creat un rover care aduce destul de mult cu Batmobilul și prezintă un aspect demn de filmele science-fiction. După unele aparențe e destinat explorării planetei Marte și făcut să transporte astronauții în locuri în care n-a mai călcat picior de om. Dar… aparențele înșeală, adesea!

b

Vehiculul NASA dispune de șase roți, este confecționat din fibră de carbon și aluminiu și pus în mișcare de către energia solară. Poate transporta patru persoane și este prevăzut cu un laborator portabil. Deși s-a speculat că a fost produs pentru exploararea suprafeței lui Marte, futuristul vehicul nu va părăsi Terra. Scopul lui e altul, după cum se va vedea!

Roverul este lung de 8,5 metri, lat de 4 și înalt de 3,4 m. Cântărește circa 2250 kg iar motorul său este pus în mișcare de către acumulatori încărcați de către panourile solare. La nevoie, poate atinge 95-110 km/h. Roțile sale sunt destul de mari, având 1,3 metri înălțime și 0,75 lățime. Finanțarea proiectului nu a fost asigurată din bugetul NASA, ci de la o companie privată din SUA.

e

Vehiculul este proiectat să se separe în două segmente. Partea din spate este un laborator mobil, în vreme ce zona frontală este o cabină de pilotaj concepută pentru activitățile de recunoaștere. Secțiunea de laborator poate fi detașată și lăsată să facă cercetare autonomă, într-un mediu străin.

Originalul vehicul nu va atinge niciodată solul de pe Planeta Roșie. În schimb, va călători prin SUA, în vederea realizării unui program educațional prin care publicul american va fi informat asupra explorării spațiale.d

c

Sursa: www.dailymail.co.uk

Text: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on NASA a creat un concept inedit de ROVER MARȚIAN, care arată ca un BATMOBIL și dispune de un laborator detașabil! Care este destinația sa?

  1. cetățeanul tulburat // 15 mai 2017 at 15:17 // Răspunde

    Ce bandiți sunt americanii…adică fac mișto de restul lumii ei pot face automobile care primesc energie de la soare gratis, iar populimea primește numai de la pompă, pe bani…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii