Noutăți

NAGY ATTILA-MIHAI: Omul unidimensional și fariseii noii ordini mondiale

Termenul „societatea civilă încă nu-și dezvăluie scopul final. Acel „om civil” va fi omul standard creat de sistem! Mediocritatea va fi standardizată și obligatorie!

În prezent, creierele sunt modelate în mod subtil, prin niște termeni, comportamente și sloganuri. Unul dintre acestea este „nonviolența”. Care, la prima vedere, pare un deziderat normal, dar care, de fapt, urmărește crearea omului steril, standard, fără vitalitate.

Un altul este expresia  „a fi pozitiv”, care, și ea, configurează omul unidimensional, urmărind devitalizarea, sterilizarea, nimicirea individului uman. În aceeași paradigmă se înscrie și condamnarea „extremismelor”, sau sancționarea publică a „exceselor”.

Acești termeni vizează modelarea omului standard al societății civile, un om absolut abstract, inventat, construit prin metode „moderne”, adică omul-robot.

Așa-numitul CV („Curriculum vitae”), cu toată aparenta lui inocență, este o formă incipientă de standardizare a omului!

„Munca în echipa”, de asemenea, tot o standardizare este, uniformizarea sa prevestand că nimeni n-are voie să fie peste celălalt, că toți sunt egali. Observăm că existența omului standard este deja o realitate în conducerea firmelor străine!

Un om fără viață proprie, în care trăiește, de fapt, sistemul! Ideea Sfântului Pavel, că nu el trăiește, ci Hristos trăiește în el, se realizează în sens invers, în sensul că nu omul trăiește, ci sistemul din el.

Numai că, în timp ce Hristos înseamnă viață, sistemul înseamnă moartea omului! Prin această substituire, omul devine un mormânt frumos văruit în exterior, dar mort în adâncuri. Cei care creează acest om standard, sunt fariseii noii ordini mondiale!

Mulți au fost copleșiți de genialitatea lui Zukerberg, cel care a creat Face-book-ul în mod spontan. În realitate acest sistem a fost inventat cu scop strategic și putem constata asta atunci când suntem restricționați, că nu corespundem „standardelor”. Aceste „standarde”, pe care în realitate, în esență, nu le cunoaștem, le bănuim numai, atunci când ne lovim de ele, sunt create pentru a formata „omul standard”.

Scopul fb-ului este, așadar, acela de a implementa „sistemul standard” în creierul oamenilor, în societate, pentru a realiza noua ordine mondială a „omului standard”.

Totul începe, așa cum am spus, prin familiarizarea cu niște termeni și comportamente, care nu-și dezvăluie scopul final. Subtilitatea implementării acestui sistem constă în evitarea oricărei rezistente, prin folosirea unor sloganuri aparent nevinovate, cum este, de pildă, „normalitatea”.

Dar faptul că acesta e folosit în egală măsură și de cei din #rezist, și de cei care luptă pentru familie, fiecare implementând în termen conținutul său propriu, înseamnă că, de fapt, el e lipsit de conținut real, fiind ceva abstract. Este cel mai periculos slogan, căci, fiind folosit de diverse tabere opuse, cu conținuturi opuse, faptul creează confuzii nebănuite.

Interesant este că acest sistem funcționează în ciuda tuturor avertismentelor pe care unii, foarte mulți, le lansează în spațiul virtual.

Vocația de a avertiza, de a atrage atenția, nu afectează implementarea acestui „standard” al omului nou, deoarece există o diferența esențială între sistem și cei care avertizează: aceștia din urmă se adresează rațiunii, în timp ce sistemul ocolește tocmai rațiunea, cu câteva etichete aparent banale.

Și are câștig de cauză. Iar când acest sistem se va stabiliza, să zicem, la jumătate, cenzura – standarde impuse, articole despre masoni, despre ordinea mondială etc., etc. – va fi ridicată, căci nu va mai fi nevoie de ea.

În final, omul-standard va învinge mitul patului lui Procust, care nu va mai face sens într-o lume standardizată.

Text preluat din bilunarul CERTITUDINEA


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on NAGY ATTILA-MIHAI: Omul unidimensional și fariseii noii ordini mondiale

 1. Salut. Felicitari! Asa este, lumea este intr-un impas teribil. Sub falsele denumiri de democratie, libertate, etc… Ei vor sa transforme oamenii in roboti. Multi au devenit fie homosexuali, fie depravati, poligami etc.. Foarte putini mai au suflet, foarte putini mai au minte creeatoare.. Cred ca ceasul distrugerii si a cernerii ticaie tot mai tare si mai repede..

 2. Stiti de ce aduc astia milioane de musulmani in Europa occidentala? Ghiciti!

  N-ati ghicit.
  Pentru ca au facut “prostia” sa-i alunge pe români din România – vreo 6 milioane – in aceeasi Europa occidentala, care români, dupa ce s-au înțelenit acolo cat de cat, au inceput sa cumpere sau sa-si construiasca biserici… ORTODOXE, CULMEA!
  Adica, “baietii” se muncesc de 200 de ani sa distruga catolicismul din Europa si iete dandana, apar românii cu crestinismul inapoi, bașca si ortodox.

  Deci, ce era de facut? Pai, sa le aduca pentru contrabalans cam tot p-atatia musulmani, care pentru ei, pentru “baieti”, sunt de departe cu mult “mai buni” decat românii ortodocsi cu popii lor cu tot.

  E! Cum e?…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii