Noutăți

Muzica produsă de magnetosfera Pământului. Sunetele despre care anticii credeau că sunt produse de divinitate

Anticii credeau că Pământul este înconjurat de corpuri cerești care produc muzică divină. Acest lucru poate părea o prostie, dar știința modernă ne-a dovedit faptul că într-o anumită măsură aveau dreptate.

Cu ajutorul sateliților care înregistrează undele sonore din magnetosfera Pământului, învelișul care ne protejează de radiațiile spațiale, oamenii de știință au reușit să demonstreze faptul că aceste valuri magnetosonice sunt de fapt niște sunete care pot fi asociate cu ușurință cu o muzică divină.

Forma magnetosferei terestre este rezultatul direct al vânturilor solare. Aceasta are rolul de a împiedica majoritatea particulelor care provin de la Soare să ajungă pe Terra. Atât Soarele cât şi alte planete au magnetosfere, dar cea a Pământului este mult mai puternică decât a celorlalte corpuri cerești cunoscute.

Magnetosfera Pământului este o structură dinamică, care răspunde dramatic la variaţiile solare. Viaţa pe Pământ s-a dezvoltat şi este susţinută în continuare de această magnetosferă variabilă. Magnetosfera este aproape întotdeauna în schimbare; aceasta crește și se micșorează ca răspuns direct la vântul solar.

Noi nu putem auzi, de fapt, aceste valuri magnetosonice în spațiu. Nivelurile sunt cu mult sub pragul auzului uman. Dar sateliții pot capta și amplifica sunetul pentru a devenii audibil…

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii