AIM radionica curs online

Noutăți

Cea mai veche navă cu pânze… încă navighează

Nava “Star of India” a fost construită în anul 1863, la Ramsey, pe insula Isle of Man şi a fost denumită iniţial Euterpe”. După o carieră de navigaţie între Marea Britanie, India și Noua Zeelandă, a devenit un transportator de somon pe ruta AlaskaCalifornia.

Pensionată în 1926, nava nu a fost restaurată până în 1962-1963 și este acum un muzeu navă la Muzeul Maritim din San Diego, California. Este cea mai veche navă care încă navighează în mod regulat și, de asemenea, cea mai veche navă comercială încă plutitoareNava este atât un punct de reper pentru California cât și pentru Statele Unite ale Americii.

1024px-Euterpe_(ship,_1863)_-_SLV_H99.220-2989Star of India este ancorată la Muzeul Maritim din San Diego, la sud de Lindbergh Field (International Airport San Diego), pe partea de vest a North Harbor. Această locație este la vest de centrul oraşului San Diego, California. Celelalte nave aparținând Muzeului Maritim sunt întotdeauna ancorate la nord de Star of India. Cel mai apropiat vecin al navei din 2007 este HMS Surprise (HMS Rose), o replică a unei fregate britanice.

Când iese în larg, Star of India rămâne în câmpul vizual al oraşului San Diego și, de obicei, revine la doc într-o zi. Ea este navigată de un echipaj de voluntari calificaţi, membrii ai Muzeului Maritim, care se antrenează pe tot parcursul anuluiStar of India a devenit una dintre navele reper din Portul San Diego.

Spre deosebire de multe nave conservate sau restaurate, carena ei, cabinele și echipamentele sunt aproape 100% originale.

1024px-STARofIndia(c)Ted_Rufus_Ross
traducerea şi adaptaea: Mădălina Corina Diaconu

sursa: Muzeul Maritim San Diego


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii