Noutăți

Musicalul „Coronavirus” – oamenii de știință din SUA au transformat virusul în melodie pentru a-l înțelege mai bine (Audio)

De la armoniile subţiri, când virusul dezarmează celulele, până la cele furtunoase şi puternice, atunci când se reproduce, oamenii de știință din SUA au transformat structura proteică cu raze ​​a noului coronavirus în muzică, în efortul de a înțelege mai bine agentul patogen.

Profesorul Markus Buehler de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și echipa sa au folosit inteligența artificială pentru a transforma un model al structurii proteice a SARS-CoV-2, așa cum virusul este numit formal, în melodii împletite într-o compoziție muzicală clasică.

Cercetătorii au atribuit fiecărui aminoacid – blocurile de construcție ale proteinei – o notă unică. Un algoritm a transformat ulterior aceste note în muzică.

Profesorul Buehler consideră că această transformare oferă un mod mai intuitiv de înțelegere a proteinei de către oameni. „Ai avea nevoie de multe imagini diferite, de măriri diferite pentru a vedea cu ochii tăi ceea ce urechile tale pot percepe cu doar câteva secunde de muzică”, a spus el.

Citește mai mult: Rador


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii