Noutăți

Murdărirea istoriei noastre antice de către americani: Așa arată strămoșii noștri GEȚII, în filmul serial “Spartacus – Blood and Sand”

Cinematografia americană a reușit, în timp, să facă oale și surcele o bună parte a istoria mondiale, din fuga după senzațional, dar nu numai din acest motiv. Cu siguranță, există multe alte interese în joc și, adeseori, povestea legendelor antice sau a anumitor episoade ale istoriei sunt răsturnate cu totul, pentru anumite rațiuni. Desigur, unii ar putea să spună ceva de genul: “Ei și, e doar un film. Cine vrea să afle mai multe citește o carte.” Doar că lumea nu prea mai citește nimic (mai  ales tinerii de astăzi), iar cultura generală este făcută de televiziune și cinematografie. De aceea, mistificarea istoriei prin intermediul filmelor este cu atât mai toxică.

Astăzi vă semnalez un film serial ceva mai vechi – “Spartacus – Blood and Sand” (lansat în 2010) – un film extrem de prost din multe puncte de vedere și care ne prezintă o perspectivă absolut halucinantă asupra strămoșilor noștri GETO-DACII, pe care ni-i arată ca pe niște monștri veniți din altă lume (un fel de Umblători Albi din Urzeala Tronurilor), așa după cum puteți vedea din capturile atașate și din descrierea făcută geților în film. Practic, realitatea istorică este abolită și ni se prezintă un neam cu un profil straniu, aproape satanic – GEȚII, adică – care sunt dușmanii cei mai nemiloși ai tracilor sud-dunăreni, adică al rudelor lor apropiate!!!

Ideea este că în vremea în care a trăit TRACUL Spartacus, Burebista își construia marele său regat, care s-a întins inclusiv peste locul în care s-a născut Spartacus. De altfel, regele Burebista a fost numit de contemporanii săi, dar și de izvoarele istorice ulterioare, CEL MAI MARE REGE TRAC, unul care a fost respectat și temut de Roma. Ori, din perspectiva realității istorice, imaginea prezentată strămoșilor noștri GETO-DACI în această mizerie cinematografică este un fals grosolan și impardonabil. Dar ca să faci? Așa este O PARTE  a cinematografiei americane: un instrument de manipulare și spălare pe creier. Să ne ferească Domnul ca istoria noastră antică să încapă, la un moment dat, pe mâna vreunui producător și regizor de genul celor care au realizat acest serial, că praful se va alege din ea!!!

Getwarrior 1

get warrior 2

Fragmentul din filmul “Spartacus – Blood and Sand” în care îi puteți vedea pe “GEȚI” se află în episodul 1, de la minutul 09…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Istoria ascunsă a GETO DACILOR – Important să știi!


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Murdărirea istoriei noastre antice de către americani: Așa arată strămoșii noștri GEȚII, în filmul serial “Spartacus – Blood and Sand”

 1. laurentiu // 6 mai 2018 at 11:29 // Răspunde

  Regizorul serialului este unul de genul , care castiga marile festivaluri de filme dar nu se uita nimeni la ele, cand ajung in cinematografe.

 2. Apai,democratia inseamna sa cumperi ceva,orice!Ca sa cumpere,babuinului trebuie sa-i dai ce-i place-tite si TV.Daca nu apare o pereche de tite pe undeva,astia nu cumpara nimic.Si ca sa nu devina obisnuinte mai strecoara cite un monstru pe ici,pe colo… :))
  Monstruletii sunt legati de evenimente trecute,de descrieri deformate,deformate la rindul lor.Si ca vorbim de Burebista,da,una din primele lui incursiuni a fost asupra scordiscilor,neam celtic oplosit in sudul Dunarii,i-a facut praf printr-o expeditie fulger de pedeapsa.(se cam obisnuisera sa se plimbe ca prin tara nimanui.Au urmat boii si tauriscii celti,la ,,Fosatum Magnum”,romanii generalului Hybrida,grecii de la Olbia…
  multe dintre expeditiile din sudul Dunarii,vor avea loc si mai tirziu,pedepsind crunt bandele de lotri care treceau in jaf.Degeaba te plingi(vezi mai tirziu incaierarile din raialele turcesti);,,Pina la Dumnezeu ,te maninca sfintii”,trebuia sa o rezolvi cumva.Asa am fost descrisi intotdeauna… si cum istoria o scriu cei mari….

 3. Grav este ca,nu doar strainii vor crede ca asa erau geto-dacii ci si jumate din romanii care vor vedea filmul.

 4. Da, am vazut si mai demult, intr-un joc (Cesar III), ca Sarmisegetusa s-ar fi aflat cam pe teritoriul actual al Budapestei, iar dacii veneau si o atacau din alta parte.

 5. Etherospike // 7 mai 2018 at 14:36 // Răspunde

  Bine ca nu sunt negri, sau arabi! :))) In rest ne intereseaza prea putin ce cred niste infecti care conduc industria filmului pe inalte culmi de rahat.

 6. Romeo Bucur Art // 24 decembrie 2018 at 18:48 // Răspunde

  Nu ma mira… Multe minciuni si in filmele lor cu Nativii Americani Indieni… Adevarul se afla undeva in spatele cortinei, din pacate… la fel si la noi…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii