AIM radionica curs online

Noutăți

Mucuri de țigară care se transformă în copaci

Compania indiană Prasadam Industries a inventat un nou tip de hârtie folosită pentru filtrele de țigară! Este vorba de o hârtie impregnată cu semințe, care pot înverzi oriunde, după ce mucul de țigară este aruncat!  O idee inedită, prin care resturile de țigară nu mai sunt gunoaie, ci viitori copaci!
Fabricată din pastă biodegradabila, fără a folosi substanțe chimice sau agenți de legare, această hârtie hrănește în același timp sămânța, protejând-o de căldură și de nicotină, dându-i posibilitatea să germineze fără probleme.
 .
Pasta biodegradabilă este realizată din amestec de materiale naturale, care includ in, cânepă, bumbac și amidon. 
 .
Perioada medie de timp pentru degradarea mucurilor de țigară biodegradabile, în funcție de factorii de mediu, este de aproximativ 2 până la 6 săptămâni, pentru a se degrada complet. Un muc de țigară tipic, are nevoie de aproximativ 12 ani sau mai mult pentru a se degrada total.

Karmasprouting1__880
Cigarette-Butts-Are-Transformed-Into-Plants-4
Este important să se știe că aproximativ 4,5 miliarde de țigări sunt aruncate în stradă, în fiecare an, în întreaga lume. O țigară are o toxicitate suficientă pentru a polua până la 500 de litri de apă. În aceste condiții este nevoie de doar 12 ani pentru a polua complet natura.

cigarettes-with-seeds
O altă piatră de hotar în ceea ce privește reciclarea aestor resturi de țigară a fost pusă de oamenii de știință de la Seoul National University din Coreea de Sud. Aceștia au găsit o modalitate de a converti mucurile de țigară folosite într-un material capabil de stocare a energiei. Această tehnologie se folosește de faptul că fibrele de celuloză din care sunt făcute aceste țigări pot fi transformate într-un material pe bază de carbon printr-un proces cunoscut sub numele de piroliză.

green-butts-got2bsmart
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
surse: boredpanda.com, technocrazed.com, thealternative.in

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Mucuri de țigară care se transformă în copaci

  1. No,amu,mai tapati gabetele pin curte…!:)

  2. foarte ingenios!
    :))

  3. Felicitari!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii