AIM radionica curs online

Noutăți

Motivul pentru care indienii americani își păstrează părul lung are un sens mai profund decât am crede noi…

Cu toții am observat fie din documentare, ori din cărți sau filme faptul că indienii americani, într-o proporție covârșitoare, aveau părul lung. Pentru mulți dintre noi, părul este doar o preocupare stilistică. Ne face să arătăm mai bine, uneori mai tineri, uneori mai în vârstă, în funcție de lungime, culoare și formă.

Adevărul este că în nenumărate culturi antice de pe planetă convingerea era că părul lung are o semnificație unică, specială. Și chiar dacă unele dintre aceste culturi erau separate de mii de kilometri, există destul de multe similitudini în interpretări.

Ancient-indians

Părul a fost mult timp considerat o extensie a sufletului și există dovezi ale unor astfel de credințe pe care mulți indieni americani nativi le-au păstrat până astăzi. Pentru nenumărate culturi native din America, părul împletit a însemnat unitatea cu infinitul și permiterea curgerii părului în mod liber a însemnat libera circulație a vieții.

În unele culturi, părul nu simboliza doar o extindere a sufletului, ci și forța fizică și virilitatea. Cu alte cuvinte, se considera faptul că virtuțile și proprietățile unei persoane sunt concentrate în părul și unghiile sale.

Dar unii ar spune că părul nostru spune multe despre noi, la un nivel mult mai profund. Unii ar fi de acord că tăind părul, pierzi o mică parte din acea relație unică cu sine.

sursa: https://www.ancient-code.com/why-american-indians-keep-their-long-hair-has-a-deeper-meaning-than-you-thought/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii