Noutăți

Motivul pentru care femeile dintr-un oraș chinez stau toată ziua pe bolovani, la Soare. La ce cred că le ajută această practică bizară

  •  
  •  
  •  

Este destul de natural ca șopârlele sau șerpii să se întindă pe pietre la Soare deoarece trebuie să-și regleze temperatura corpului, însă poate fi acest lucru benefic și omului? Femeile din orașul Xi’an, China, susțin că da; acestea își îmbunătățesc sănătatea stând câteva ore bune în zilele însorite pe astfel de bolovani.

De unde a pornit exact această „modă”, nu este tocmai clar. Cert este că la început oamenii au crezut că femeile se află într-o interpretare artistică misterioasă, însă reportajele apărute în presa chineză despre acest fenomen a elucidat misterul. Lo, le-a declarat reporterilor faptul că a început să stea pe bolovani încălziți de Soare pentru a-și trata artrita, după ce o rudă care suferea de o afecțiune similară s-ar fi vindecat în acest mod. Potrivit propriilor declarații, cel mai bun moment pentru a sta pe astfel de pietre este în primele ore ale dimineții, până în jurul prânzului.

În ciuda popularității în creștere a acestui tratament miraculos, medicii îi avertizează pe oameni cu privire la riscurile la care se expun în timpul acestei practici bizare. Potrivit acestora, expunerea corpului la căldură extremă poate duce la o serie de probleme grave de sănătate, de la arsuri și până la accidente vasculare. De asemenea statul într-o poziție nefirească mult timp poate duce la probleme grave ale coloanei.

lying-on-hot-rocks-600x341 lying-on-hot-rocks2-600x338 lying-on-hot-rocks3-600x338 lying-on-hot-rocks4-600x338

sursa: CCTV News, Shanghaiist

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii