Noutăți

Motivul pentru care Arabia Saudită vrea să interzică șahul

  •  
  •  
  •  

Marele Muftiu al Arabiei Saudite, Sheikh Abdul Aziz bin Abdullah al – Sheikh, a declarat că jocul de șah nu ar trebui practicat de musulmani pentru că acesta duce la ” învrăjbire și ură”.

” Jocul de șah este o pierdere de timp și o oportunitate de a risipi bani. Acesta determină dușmănie și ură între oameni”, a susținut acesta în cadrul unei emisiuni televizate. Abdullah a comparat șahul cu un joc similar din perioada pre-islamică, numit maisir, joc care a fost interzis de Coran.

arabai saudita2

Dacă șahul va fi interzis în mod oficial, Arabia Saudită nu este prima țară care ar lua o asemenea decizie. De-a lungul istoriei multe state islamice au făcut gesturi similare. Spre exemplu, Iranul a incriminat șahul după revoluția islamică din 1979, însă 9 ani mai târziu interdicția a fost ridicată. Și Afganistanul a luat o măsură similară, măsură ce a fost de asemenea ridicată după ce coaliția occidentală a înlăturat de la putere regimul taliban.

Există mai multe versiuni despre originea șahului; cele mai răspândite dintre ele consideră ca țară de origine India, Persia sau China. Perioada în care a apărut jocul de șah se apreciază că a avut loc între secolul III și secolul VI. Forma actuală a jocului a apărut în sudul Europei, în a doua jumătate a secolului al 15-lea.

sursa: independent.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii