Noutăți

Motivul pentru care americanii au vrut sa bombardeze… Luna în anii ’50. De ce a fost oprit proiectul?

Statele Unite au dorit în trecut să bombardeze Luna, satelitul natural al Pământului. Motivul? Potrivit documentelor oficiale “Proiectul A119”, dezvoltat de forțele aeriene ale SUA la sfârșitul anilor ’50, avea în vedere bombardarea satelitului pentru ca aceasta să nu ajungă pe mâinile sovieticilor, al căror program spațial era mult mai dezvoltat în acea perioadă, iar americanii se temeau că vor pierde cursa pentru cucerirea spațiului în detrimentul inamicului de la est. Un astfel de bombardament al lunii le-ar fi întărit cu siguranță imaginea de lideri globali, și i-ar fi descurajat pe sovietici să se aventureze pe astrul nopții.

Potrivit unui conducător al proiectului, fizicianul Leonard Reiffel, lovirea Lunii cu rachete balistice intercontinentale ar fi fost relativ ușor de realizat, efectele fiind vizibile de pe Terra, iar acțiunea nepericuloasă pentru pământeni. Ca atare, fizicianul a propus ca explozia să aibă loc la marginea părții vizibile a lunii, astfel încât norul rezultat să fie puternic iluminat de către Soare, iar efectul vizual să fie spectaculos și descurajant. Americanii au mers destul de departe cu proiectul și chiar au angajat mai mulți oameni de știință care să studieze și să descopere un punct cât mai bun pe Lună pentru realizarea bombardamentului. Aceștia au avut de studiat modul în care s-ar comporta un nor de praf de pe Lună, cum ar putea fi acesta cel mai bine vizibil de pe Terra, mai ales din partea de est a planetei.

bombardarea lunii

Proiectul a fost în cele din urmă abandonat, asta pentru că în urma sondajelor și a focus grupurilor organizate în America, oamenii nu au primit foarte bine ideea. Cei mai mulți dintre cetățeni au considerat că un astfel de „spectacol” realizat doar pentru ca SUA să-și demonstreze forța militară ar face mai mult rău în lume decât bine…

sursa: http://www.todayifoundout.com/index.php/2010/10/the-united-states-once-planned-on-nuking-the-moon/

sursa: http://nypost.com/2017/05/01/usa-and-ussr-planned-to-nuke-the-moon-out-of-existence/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Motivul pentru care americanii au vrut sa bombardeze… Luna în anii ’50. De ce a fost oprit proiectul?

  1. …sau mai pe intelesul prostilor!si-au dat seama in ultimul moment ce natie cretina pot fi!…F

  2. S-a demonstrat deja cu varf si indesat, ca inca nici in spatiul extraterestru – adica dupa Centura Van Allen nu au ajuns, nu au calcat pe Luna, iar ei se gandesc la bombardamente… incununate de succes! Tampiti cu diplome.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii