Noutăți

INEDIT: Cum arată cel mai important centru spiritual din Uganda

  •  
  •  
  •  

Mormintele Kasubi situate în apropierea orașului Kampala, Uganda, sunt una dintre principalele atracții ale acestei mici țări africane. Plasat pe unul dintre cele șapte dealuri ale Ugandei, acest complex este considerat cel mai activ centru spiritual pentru oamenii din Baganda, aici fiind îngropați cei patru regi Kabaka. Adeseori, familia regală actuală este văzută venind în pelerinaj în acest loc sfânt. Pe vârful dealului se află fostul palat al Kabakas sau Kings of Buganda, construit în 1882 și transformat în mormânt regal în 1884. Din păcate, complexul a fost complet distrus de un incendiu în martie 2010, la doar opt ani după ce locul a fost înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cu sprijinul comunității internaționale, locul a fost readus la viața păstrând totodată arhitectura construcției originare.

Principala clădire a complexului, care este circulară și înconjurată de o cupolă, este construită din lemn, bambus și are un acoperis de paie, iar tehnica unică de construcție a fost dezvoltată de puternicul regat Buganda în secolul al XIII-lea. De-a lungul secolelor, mormintele au suferit din cauza ploii, a problemelor de drenaj și a termitelor. În ultimii 20 ani, au izbucnit cel puțin trei incendii. Primul incendiu a izbucnit în 1998 și a ars o clădire. A fost reconstruită, dar fără acoperiș pentru lipsa fondurilor. Cel de-al doilea foc, cel mai devastator, a distrus aproape în totalitate complexul în 2010. Un alt incendiu a izbucnit în iulie 2013, dar detalii despre acest incident sunt puține.

Kabaka este titlul regelui Regatului Buganda. În conformitate cu tradițiile Bagandei, regatul este condus de doi regi, de unul material și de altul spiritual. Regele spiritual sau supranatural este reprezentat de unul dintre regi fizici decedați anterior și aflați la Kasubi, în timp ce regele material, în viață, trebuie să facă ritualuri speciale pentru a intra în legătură cu regele spiritual, iar împreună să conducă poporul spre prosperitate.

Kings of Buganda Cover.indd

kasubi kasubi-tombs-kampala-2 Interior-of-the-Kasubi-Tombs kasubi-tombs-1[6] kasubi-tombs-5[2] kasubi-tombs-3[2] kasubi-tombs-2[2] kasubi-tombs-4[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2014/09/the-kasubi-tombs-of-uganda.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii