Noutăți

Mormântul lui Aristotel, vechi de 2.400 de ani, a fost găsit la Stagira

  •  
  •  
  •  

Arheologii greci din Stagira Antică, Macedonia Centrală, spun că au găsit mormântul lui Aristotel. Adresându-se Congresului Mondial Aristotel, aceștia indică mormântul vechi de 2.400 de ani ca fiind cea mai importantă descoperire din săpătura din ultimii 20 de ani.

Descoperirea mormântului lui Aristotel a fost anunțată ăn 2016 de arheologul Kostas Sismanidis, potrivit căruia descoperirile din săpătura din 1996 au condus la concluzia că mormântul îi aparține lui Aristotel.

Aristotel s-a născut în Stagira în 384 î.Hr. și a murit în Chalcis, Evia, în 322 î.Hr. Se credea că marele filozof a fost îngropat la Chalcis, cu toate acestea, arheologii sunt acum siguri că mormântul pe care l-au găsit aparține lui Aristotel.

Două surse literare indică faptul că oamenii din Stagira ar fi putut să-și fi transferat cenușa la locul de naștere.

Mormântul cu cupolă are o pardoseală de marmură datată din perioada elenistică. Este situat în centrul orașului Stagira, lângă Agora, cu vedere la 360 de grade.

Caracterul public al mormântului este evident doar prin amplasarea sa, totuși arheologii indică, de asemenea, o construcție grăbită care a fost ulterior acoperită cu materiale de calitate. Există un altar în afara mormântului și o podea în formă pătrată.

Vârful cupolei este la 10 metri și există un etaj pătrat care înconjoară un turn bizantin. Un perete semicerc are o înălțime de doi metri. O cale duce la intrarea mormântului pentru cei care doreau să-și aducă omagiul.

Alte descoperiri au inclus ceramica din atelierele regale de ceramică și cincizeci de monede datate pe vremea lui Alexandru cel Mare.

Structura mormântului a fost distrusă de bizantini, care au construit un turn pătrat deasupra acestuia.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii