Noutăți

Monstrul din Oceanul Înghețat. Trăiește 400 de ani și ajunge la dimensiuni incredibile!!!

  •  
  •  
  •  

Rechinii din Groenlanda sunt cele mai longevive specii de vertebrate de pe planetă. Cercetătorii au constatat că un rechin ar putea trăi aproape 400 de ani.

De asemenea, aceștia ajung la dimensiuni impresionante de până la 8 metri lungime și 1.200 de kilograme, potrivit studiului publicat recent, citat de publicația Business Insider.

Rechinii din Groenlanda, care se găsesc în apele nord-atlantice și arctice, pot trăi timp de secole. Rechinii sunt dificil de studiat, deoarece preferă cele mai adânci părți ale oceanului, la aproape 3.000 de metri adâncime.

Acești uriași liniștiți petrec sute de ani sub ocean, rătăcind încet în apele aproape înghețate, rareori văzute de ochiul uman”, susține Meaghan Swintek, biolog la Universitatea California, coautor al un studiu recent despre rechinii din Groenlanda.

Studiul respectiv, publicat luna trecută, a determinat prin analize genetice că există două populații geografice de rechini: un grup înoată în apropierea bazinului canadian Baffin, deasupra cercului polar, în timp ce celălalt grup ocupă apele nordice ale Oceanului Atlantic în apropierea Norvegiei…

Citește mai mult: Digi 24


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii