AIM radionica curs online

Noutăți

Momentul în care un stol de păsări formează un organism unic cu aparența unei păsări gigantice. Fotografii extrem de rare surprinse în Costa Brava. Galerie foto

Uneori în natură se întâmplă lucruri care ne par mult prea frumoase pentru a fi adevărate. Coincidențe perfecte care ilustrează în mod viu minunata lume care ne înconjoară și pe care de cele mai multe ori o ignorăm sau dorim să o schimbăm doar pentru confortul nostru. Astfel de imagini uimitoare ce ar părea făcute în photoshop, însă nu este cazul, au fost surprinse în Costa Brava, nord-estul Spaniei, când un stol de păsări a început să se adune într-un „nor” care își schimbă forma, cunoscut sub numele de murmuration.

Acest fenomen este un adevărat spectacol, cu mii de păsări care se mișcă și se răsucesc în ceea ce pare a fi un organism coordonat, unic. De cele mai multe ori păsările se organizează în acest mod pentru a speria un prădător și, ținând cont de loc, cel mai probabil acesta era unul sau mai mulți șoimi. Fotograful Daniel Biber din Hilzingen, Germania, a fost la momentul potrivit în locul potrivit pentru a surprinde aceste uimitoare cadre.

„Am fost atât de concentrat să fac fotografiile încât pe moment nu mi-am dat seama ce reprezenta acea formațiune creată de păsări. Ulterior, după ce am ajuns acasă și le-am portat de pe obiectiv am realizat că am surprins ceva extrem de rar”, a declarat acesta pentru Daily Mail. După cum se poate vedea mai jos, în unele fotografii norul format de păsări ia forma… unei păsări gigantice!

giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-8-5a4c8a04c1ccc__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-6-5a4c8a022ec49__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-5-5a4c8a00e3256__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-3-5a4c89fe4f206__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-10-5a4c8a0735319__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-5a4c8d4e67102__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-7-5a4c8a0394e3e__880

sursa: https://www.boredpanda.com/giant-bird-murmuration-starlings-daniel-biber-photography/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii