Cunoaste lumea

Noutăți

Momentul în care un stol de păsări formează un organism unic cu aparența unei păsări gigantice. Fotografii extrem de rare surprinse în Costa Brava. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Uneori în natură se întâmplă lucruri care ne par mult prea frumoase pentru a fi adevărate. Coincidențe perfecte care ilustrează în mod viu minunata lume care ne înconjoară și pe care de cele mai multe ori o ignorăm sau dorim să o schimbăm doar pentru confortul nostru. Astfel de imagini uimitoare ce ar părea făcute în photoshop, însă nu este cazul, au fost surprinse în Costa Brava, nord-estul Spaniei, când un stol de păsări a început să se adune într-un „nor” care își schimbă forma, cunoscut sub numele de murmuration.

Acest fenomen este un adevărat spectacol, cu mii de păsări care se mișcă și se răsucesc în ceea ce pare a fi un organism coordonat, unic. De cele mai multe ori păsările se organizează în acest mod pentru a speria un prădător și, ținând cont de loc, cel mai probabil acesta era unul sau mai mulți șoimi. Fotograful Daniel Biber din Hilzingen, Germania, a fost la momentul potrivit în locul potrivit pentru a surprinde aceste uimitoare cadre.

„Am fost atât de concentrat să fac fotografiile încât pe moment nu mi-am dat seama ce reprezenta acea formațiune creată de păsări. Ulterior, după ce am ajuns acasă și le-am portat de pe obiectiv am realizat că am surprins ceva extrem de rar”, a declarat acesta pentru Daily Mail. După cum se poate vedea mai jos, în unele fotografii norul format de păsări ia forma… unei păsări gigantice!

giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-8-5a4c8a04c1ccc__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-6-5a4c8a022ec49__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-5-5a4c8a00e3256__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-3-5a4c89fe4f206__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-10-5a4c8a0735319__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-5a4c8d4e67102__880 giant-bird-marmuration-starlings-daniel-biber-photography-7-5a4c8a0394e3e__880

sursa: https://www.boredpanda.com/giant-bird-murmuration-starlings-daniel-biber-photography/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii