AIM radionica curs online

Noutăți

Momentul în care un fulger lovește un avion, surprins de aparatele de filmat

Printr-un moment extrem de periculos au trecut în această săptămână pasagerii zborului FI454, operat de British Airways. Aeronova a fost lovită de un fulger deasupra Londrei, cu doar câteva minute înainte de a ateriza.

Imaginile inedite au fost surprinse atât de la sol cât și de pasagerii aflați la bord, aceștia din urmă declarându-se norocoși că au ajuns cu bine la destinație.

A venit pe neașteptate. S-a produs un zgomot foarte tare în tot avionul și am văzut o lumină albă puternică”, a declarat Liz Dobson, unul dintre pasagerii aeronavei.

Fulgerul a lovit aripa. L-am văzut destul de bine. A fost o experiență unică, totuși nu aș vrea să o mai trăiesc într-un avion”, a declarat și Andew Mitchett.

Aeronava a fost, desigur, inspectată după aterizare. Fulgerul nu a produs pagube, motiv pentru care avionul a fost repus în serviciu tot în aceeași zi. Un purtător de cuvânt al British Airways a declarat că oamenii nu au motive de îngrijorare, aeronavele sunt lovite des de fulgere, însă acestea sunt proiectate pentru a le face față, o dovadă în plus fiind chiar acest incident care a atras atenția opiniei publice.

sursa: telegraph.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii