Noutăți

Momentul în care tehnologia salvează vieți. Computerul de bord a prezis producerea unui accident rutier cu doar câteva secunde înainte (video viral)

  •  
  •  
  •  

Avem tendința, și pe bună dreptate de cele mai multe ori, să nu vedem cu ochi buni introducerea inteligenței artificiale în viețile noastre, considerând că pericolele la care ne vom expune fiind foarte de mari în viitor. Totuși Inteligența Artificială poate fi benefică pentru om și chiar poate salva vieți dacă este folosită cu bune intenții.

O mărturie în acest sens vine din Olanda, unde șoferul unei mașini automate Tesla a fost avertizat de soft cu doar câteva secunde înainte că în fața sa pe autostradă va avea loc un accident rutier extrem de grav. Șoferul a fost avertizat printr-un semnal sonor iar mașina a început să frâneze în condiții de siguranță evitând astfel să intre în carambol cu alte mașini.

Hans Noordsij, șoferul mașinii a surprins accidentul cu ajutorul camerei video de la bordul autovehiculului său și l-a postat pe internet cu mențiunea că nimeni din accidentul produs în fața sa nu a avut de suferit. Videoclipul a devenit repede viral pe rețelele de socializare, strângând milioane de like-uri și comentarii.

Potrivit reprezentanților companiei Tesla, autopilotul mașinii nu a făcut decât să calculeze tot ceea ce se întâmplă de jur împrejurul mașinii și să ofere șoferului cele mai bune predicții cu privire la trafic pe baza unor algoritmi care i-au în calcul vitezele de rulare a celorlalți participanți la trafic, condițiile meteorologice, starea drumului, poziționarea autovehiculelor etc. Este de așteptat ca cei de la Tesla să continue dezvoltarea acestei tehnologii de evitare a accidentelor precum și cele de îmbunătățire a funcțiilor automate de parcare și schimbare a benzilor de circulație.

sursa: http://www.boredpanda.com/tesla-predicts-car-crash/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii