Noutăți

Moment emoționant! Un condor își manifestă atașamentul față de omul care l-a salvat și l-a crescut. VIDEO

Condorul andin se numără printre păsările cele mai longevive, putând atinge vârsta de o jumătate de secol, și reprezintă un simbol național pentru mai multe state, printre care Bolivia, Argentina, Chile, Ecuador, Peru, Columbia. Dat fiind că în ultimele decenii populația de condori s-a redus alarmant, în mai multe state din arealul de existență al acestei maiestuoase păsări au fost demarate programe prin care condorii sunt ocrotiți sau crescuți sub supraveghere, pentru ca ulterior să fie eliberați în sălbăticie.

Un condor andin poate avea o anvergură a aripilor de peste trei metri, o greutate de 10-15 kilograme și poate măsura 1,3 metri, de la cap la coadă. Pe lângă longevitatea lor deosebită, condorii se remarcă și prin fidelitate. Masculii și femelele de condor formează, adesea, cupluri ce durează până la finalul vieții unuia dintre cei doi parteneri. Cuiburile condorilor se află, de cele mai multe ori, la înălțimi de peste 3000 de metri, în locuri inaccesibile. Ouăle sunt clocite de către ambii părinți. Dezvoltarea unui pui de condor este foarte lentă. Micii condori învață să zboare după șase luni de viață și au nevoie de protecția părinților până la vârsta de doi ani. Condorul reprezintă cea mai mare specie de pasăre din emisfera vestică.

a

b

Un argentinian, pe nume Edgardo, a salvat, la un moment dat, un pui de condor care căzuse din cuib, fiind lipsit de ocrotirea părinților. Se pare că uriașa pasăre, deși eliberată și, ulterior, perfect integrată în sălbăticie, nu și-a uitat salvatorul. Imaginile emoționante ale reîntâlnirii celor doi prieteni – condor și ocrotitorul său, au fost filmate și s-au viralizat. După ce a fost salvat de la o dispariție sigură, condorul a fost îngrijit și hrănit zi de zi, până ce a crescut, de către Edgardo. Scurtul dar emoționantul film al reîntâlnirii uriașei păsări de pradă cu salvatorul său a fost postat pe rețelele sociale, unde a fost distribuit de peste 28.000 de ori și a înregistrat 1.200.000 de vizualizări.

Surse informații:  wikipedia.org, www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii