Noutăți

Modificarea stării de conștiință și substanțele interzise

 •  
 •  
 •  

Din cele mai vechi timpuri, omul a încercat să treacă barierele acestei lumi, propriile limitări fizice, psihice și mentale și să aibă acces la o realitate mai complexă. Pentru a realiza acest lucru, anumiți oameni au folosit și folosesc și astăzi substanțe speciale, cel mai adesea interzise de autorități. În limbajul curent acestea poartă numele de droguri sau substanțe halucinogene.

Cu toate că în varianta oficială ele sunt condamnate în bloc, studiile specialiștilor au scos în evidență că unele dintre aceste substanțe sau plante au mai degrabă efecte bune decât rele și că, pe lângă proprietatea de a genera modificări la nivelul conștiinței, au multe valențe vindecătoare.

Tocmai din acest motiv, unii au ridicat următoarea întrebare: nu cumva industria farmaceutică a determinat interzicerea abuzivă a unor plante, transformându-le în „droguri” pentru a nu lăsa pe piață o concurență periculoasă?!?

Pentru a vorbi despre Modificarea stării de conștiință și substanțele interzise, l-am invitat în emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii, la Nașul Tv, pe dl Prof. Univ. Leon Zăgrean, coordonator al catedrei de fiziologie și neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

7 Comments on Modificarea stării de conștiință și substanțele interzise

 1. Ţeavă Gheorghe // 18 octombrie 2015 at 11:56 // Răspunde

  Excelent!

 2. E un subiect ,subtil ,dificil ,delicat…..

 3. A-Y-A-(H)-U-A-S-C-A
  …nu e chiar aşa de greu de pronunţat. Pe litere…

 4. Foarte buna emisiunea, precum si comentariul din textul anterior!
  De altfel, daca ne gandim la drogurile legale, oficiale (alcool,tutun, medicamente), acestea sunt permise pentru ca sunt sub control total si ca atare profitul ajunge in totalitate unde trebuie! 🙂

 5. Singura modificare adevarata a starii de constiinta este cea produsa si controlata in mod constient, prin meditatie. Toate celelalte moduri nu sunt decat intoxicatii nocive ale corpului si mintii. Chiar daca dau senzatii minunate consumatorului rezultatele finale sunt de cele mai multe ori dezastruoase.

 6. Daniela , dacă tăceai filosoafă rămâneai, la ce fel de meditație te referi? transcedentală,gen yoga , s-au budistă ?De fapt toate au un numitor comun; sunt înșelătorii satanice !

 7. Omule gandeste : Adevarul te va elibera sau , lega , depinde ce intelege fiecare cu mintea…”mens sana in corpore sano”
  Namaste.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii