Noutăți

Mobilizare pentru ÎMPĂDURIRE. E nevoie de terenuri potrivite și de voluntari, pentru inițiativa „Plantăm fapte bune în România”!

  •  
  •  
  •  

Plantăm fapte bune în România” este o inițiativă prin care, începând cu anul 2011, au fost plantați, în țara noastră, circa 600.000 de copaci, pe o suprafață de 180 de hectare, cu implicarea a mai mult de 27.000 de voluntari. 21 de județe au beneficiat, până acum, de acțiunile de împădurire întreprinse sub sloganul „Plantăm fapte bune în România”.

Acum, organizatorii inițiativei au lansat un apel către toate unitățile administrativ-teritoriale care au în patrimoniu terenuri degradate sau cu risc de alunecare să ia legătura cu echipa de proiect pentru organizarea unor viitoare acțiuni de împădurire. În luna noiembrie a acestui an va avea loc o mobilizare masivă pentru plantarea de puieți.

După cum se precizează pe www.plantamfaptebune.ro, în vederea acțiunii de împădurire din 18 noiembrie 2017 se caută terenuri ce s-ar preta unui asemenea scop, dar și persoane dornice să se implice în organizarea și realizarea acestui proiect. Persoanele și primăriile interesate pot contacta echipa de proiect folosind adresa organizare@plantamfaptebune.ro.

Cât privește voluntariatul pentru plantarea puieți pe terenurile puse la dispoziție de către consiliile locale, înscrierile se vor putea efectua după ce vor fi anunțate județele în care se vor realiza împăduriri în toamna acestui an. Deocamdată, organizatorii primesc propuneri și răspunsuri cu privire la terenurile ce pot fi împădurite, de la primării.

Inițiativa „Plantăm fapte bune în România” este reprezentată legal de către Asociaţia EcoAssist din București. Dacă misiunea asumată a acestei inițiative este creșterea și ocrotirea suprafeței împădurite din România, obiectivele sale strategice vizează împădurirea unei suprafețe cât mai mari în fiecare județ, mărirea comunității persoanelor implicate în acțiunile de plantare și întocmirea hărții tăierilor de păduri.

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.plantamfaptebune.ro, www.green-report.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii