Noutăți

Mitropolitul Serafim de Pireu îi cere lui Erdogan să renunțe la „falsa religie”, Islamul, să se boteze ortodox și să îl ia naș pe Putin!!!

Active News.ro: Mitropolitul Serafim de Pireu, cunoscut pentru luările sale de poziție în diverse ocazii, i- a trimis o scrisoare deschisă președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, în care, printre altele, îl îndeamnă să se întoarcă de la religia falsă a Islamului și să accepte pe „Hristos Mântuitorul și Răscumpărătorul lumii,  scrie AgionOros.ru.

În scrisoarea către Erdogan,  Mitropolitul Serafim de Pireu, apreciază că, în cazul în care Turcia nu va reuși să adere la Uniunea Europeană, președintele turc are deja un plan de rezervă, pregătit de mulți ani, care urmărește recrearea slavei apuse a  Imperiului Otoman.  „Fiecare stat ar dori să aibă un lider politic care respectă și mărturisește religia majorității”, spune mitropolitul Serafim, care nu se sfiește să îl numească pe Erdogan distrugătorul Turciei secularizate a lui Atatürk și restauratorul Islamului în Turcia. Dar, spune prelatul grec, „alegerea Islamului ca un factor de consolidare este o greșeală”. Mitropolitul prezintă în scrisoare o serie de exemple istorice și teologice care demonstrează „falsitatea religiei islamice”, argumentând că aceasta „se bazează pe o serie de iluzii.”

Ca o concluzie la studiile religioase și teologice prezentate, ierarhul Bisericii Ortodoxe Grecești îl invită pe președintele turc să denunțe „religia falsă și demagogică”, iar  „de dragul beneficiului real al lui, al familiei sale și al oamenilor… să se pocăiască, să respingă iluziile și să creadă în Hristos, Mântuitorul și Răscumpărătorul lumii”.

El îl sfătuiește să se supună catehismului și să accepte Botezul ortodox, recomandându-i să îi ceară aliatului său actual, președintele Vladmir Putin, „să devină nașul său iar cel care celebrează misterul să fie însuși Patriarhul Constantinopolului.” (Mai mult pe Active News.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Mitropolitul Serafim de Pireu îi cere lui Erdogan să renunțe la „falsa religie”, Islamul, să se boteze ortodox și să îl ia naș pe Putin!!!

  1. Serafim de Pireu ii spune, Erdogan se face ca n-aude si istoria isi urmeaza ca de obicei cursul… Adica Turcia se va dezmembra intr-un final in loc sa se consolideze… Cauza: Erdogan insusi si politica lui nebuneasca de islamism amestecat cu restaurarea unei aberatii numita “Imperiul otoman”… Imperiu construit pe jaf, genocid si distrugere – nu doar in lumea crestina ci, in egala masura si in lumea musulmana…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii