Noutăți

Misterul structurii preistorice de la Gunung Padang – Veche de peste 10.000 de ani

Situl megalitic de Gunung Padang este cu siguranță unul dintre cele mai controversate locuri…

Acesta este situat la aproximativ 120 de km sud de Jakarta, Indonezia. Este amplasat printre vulcani, palmieri și plantații de ceai, la o altitudine de 885 de metri. A fost descoperit în 1914 și se întinde pe 24 de hectare. Gunung Padang înseamnă în dialectul local „Muntele de Lumină” sau „Muntele Iluminării”.

guand2 guand

Geologul dr. Danny Hilman consideră că situl este mult mai vechi decât orice piramidă egipteană, având o vechime cuprinsă între 9000 și 20.000 de ani. Cel mai probabil locul era folosit pentru venerarea zeilor. Unii dintre cei care au cercetat locul speculează că ar fi vorba despre rămășițele unei piramide.

Se presupune că piramida era asemănătoare cu cele din America de Sud, în trepte și cu terase mari. Analizele efectuate cu georadare au descoperit sub munte ar exista încăperi. Săpăturile preliminare și mostrele prelevate pentru datarea cu C14 au indicat faptul că coloanele folosite la o adâncime de 4 metri sub pământ au o vechime de 6.500 de ani, iar cele care se află la 10 metri au o vechime și mai mare, de circa 12.000 de ani.

Gunung-Padang-large-

Simulare a piramidei


Acum este evident pentru toți că situl are o vechime mai mare de 2500 de ani, cum sugerau unii arheologi în urmă cu zeci de ani”, declara Graham Hancock.

Totuși vulcanologul Sutikno Bronto consideră că structura nu este o piramidă, ci locul unui fost vulcan activ. Conform opiniei lui, oamenii nu au făcut altceva decât să încerce să stopeze revărsarea de lavă folosindu-se de pietre pentru a o dirija spre zonele nelocuite. Pentru susținerea teoriei sale ia în calcul tocmai vechimea pietrelor, declarându-se sceptic că în urmă cu 9.000 de ani putea exista pe Pământ o civilizație atât de avansată încât să construiască o piramidă, mai ales că într-o peșteră din zonă s-au găsit, în 2012, mai multe unelte extrem de primitive care ar data de acum 7.000 de ani.

guand34

sursa: dailymail.co.uk

sursa: ancient-code.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii