Noutăți

Misterul Pietrelor de la Ica, pe care sunt gravați OAMENI ALĂTURI DE DINOZAURI și care prezintă posibile dovezi ale unor CIVILIZAȚII DISPĂRUTE

 •  
 •  
 •  

În anii ′60 ai secolului trecut au fost găsite, în provincia Ica din Peru, mii de artefacte de andezit, pe suprafața cărora sunt gravate imagini extrem de ciudate. Sunt ciudate, întrucât înfățișează ființe umane coexistând cu dinozaurii, despre care știința oficială spune că au dispărut cu zeci de milioane de ani înainte de a apărea omul pe Terra.

c

Sunt gravate, de asemenea, imagini ce ar putea fi interpretate ca dovezi ale utilizării unor tehnologii avansate, în antichitate. Se susține că artefactele provin din cavitățile subterane aflate lângă Ocucaje (provincia Ica). Cel care a popularizat Pietrele de la Ica este medicul peruvian Javier Cabrera Darguea.

b

Cele mai multe dintre pietre au fost obținute de la un fermier pe nume Basillio Uschuya. Mai târziu, fermierul a fost arestat, sub învinuirea că a vândut turiștilor artefactele antice găsite, în loc să le predea autorităților. Pentru a scăpa de gravele acuzații, fermierul a susținut că el nu este descoperitorul pietrelor, ci însuși autorul imaginilor enigmatice. Cu alte cuvinte, pretindea că el a gravat bolovanii de andezit. Deloc plauzibil!

i

Pe lângă imaginile uluitoare în care oamenii și dinozaurii apar laolaltă, se pot observa și scene care par să reprezinte oameni cu ochelari, transplanturi de organe sau realizarea unor transfuzii de sânge, lucruri care nu aveau cum să se petreacă în vechime, în viziunea științei convenționale. Pietrele înfățișează, de asemenea, constelațiile Pleiadelor, ce corespund zodiacului babilonian.

h

Imaginile gravate pe pietre sunt variate, de la foarte simple la extrem de complexe. Din punct de vedere al stilului, există asemănări cu opere aparținând culturilor Paracas-Nazca, Tiwanaku, Ica sau Inca. Ar fi de mirare ca fermierul Basillio Uschuya să fi avut nivelul de instruire, priceperea și timpul necesar pentru a grava Pietrele de la Ica, spre a le vinde apoi către turiști. Sunt mii de bucăți de andezit gravate cu imagini care mai de care mai neobișnuite.

g

Pietrele de la Ica pot fi încadrate în rândul acelor descoperiri care ar putea infirma o parte dintre teoriile care ni s-au prezentat la școală, în legătură cu începuturile și evoluția civilizației umane. Unii dintre creaționiști susțin, spre indignarea evoluționiștilor, că oamenii și dinozaurii au conviețuit milenii la rând. Sau că reptilele mari nu au dispărut în urmă cu 65 de milioane de ani ori că civilizația noastră n-ar fi chiar prima care a ajuns la un nivel înalt de dezvoltare tehnologică.

f

Au fost emise teorii care susțin că Pietrele de la Ica sunt dovezi ale unei civilizații foarte avansate care a dispărut, dar și opinii conform cărora pietrele de andezit (rocă vulcanică) sunt, pur și simplu, niște falsuri. Deocamdată nu există vreo modalitate de datare a pietrei, pentru a afla dacă au fost confecționate în modernitate. Există doar o mulțime de bucăți de andezit ce prezintă gravuri bizare, plus o mare și persistentă enigmă!

e

d

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.thevintagenews.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Misterul Pietrelor de la Ica, pe care sunt gravați OAMENI ALĂTURI DE DINOZAURI și care prezintă posibile dovezi ale unor CIVILIZAȚII DISPĂRUTE

 1. Bun, sa admitem ca aceste pietre sunt falsuri. Dar despre urmele de umanoid alaturi de urme de dinozauri gasite in acelasi strat de roca (chestie filmata) ce mai putem spune?

  Pai, putem spune ori ca oamenii au fost contemporani cu dinozaurii acum 60-70 de milioane de ani, ori ca dinozaurii au fost contemporani cu oamenii acum cateva mii de ani, dinozaurii disparand gradual in timp, asa cum tot dispar si in zilele noastre tot felul de specii.

 2. cetățeanul tulburat // 10 aprilie 2017 at 18:24 // Răspunde

  Cei ce spun că sunt falsuri sunt niște dobitoci care vor să distragă atenția lumii de la niște lucruri care s-au întâmplat cu foarte mult timp în urmă, practic ar trebui să fie puși acei diversionisti să le reproducă ei să ne demonstreze că sunt niște lucruri ușor realizabile…Apoi cele pietre se pot data să aflăm niște lucruri interesante, dar nu de ei ( ei care ne scriu istoria planetei). Păcat că nu ne adunăm să ne debarasăm de ciocoi si de societatea asta a lor care ne-a fost desenată … noi trebuie să trăim prezentul ăsta mincinos să fim sclavii banilor lor plătind energia de orice formă care ne-o produc ei! Despre statuetele din granit descoperite în Egypt și ținute la blat în muzeul din Cairo, statuete care sunt realizate dintr-un granit ce nu există pe planeta asta…cei diversioniști, nu au nimic de zis?!

 3. Pai sunt multe semne de intrebare. De exemplu acesta http://www.cunoastelumea.ro/un-templu-construit-cu-tehnologie-extraterestra/ sau https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/06/16/trovantii-din-ulmet-bozioru-buzau/ sau cite si mai cite. Pana la urma ramane intrebarea sa fie oare PERCIUNATII stapinii lumii sau lumea ii vor stapinii pe ei ca FARAON?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii