Noutăți

Misterul Mumiei din San Pedro. Ce rasă necunoscută reprezintă?

În iunie 1934 căutătorii de aur din Munții San Pedro din Wyoming, au descoperit într-o peșteră una dintre cele mai bizare lucruri din lume. Aceștia au adus la suprafață o mumie de dimensiuni foarte mici, cu un aspect umanoid. Originile acestor rămășițe au rămas până astăzi un mister neelucidat de oamenii de știință, în ciuda multor teste la care au fost supuse.

Micuța mumie are doar 16,5 cm înălțime în poziția găsită, iar stând în picioare se estimează că ar fi avut maxim 35 de cm. Are un craniu turtit, pleoape imense și o gură foarte largă, iar pielea o culoare maronie.

Legendele locale vorbesc despre existența unei rase de oameni mici sau spirite mici numite Nimeriga. În unele dintre aceste povești se notează faptul că aceste făpturi aveau puteri magice de vindecare a oricărei ființe.

mumie2

Scanările cu raze X au arătat faptul ca mumia  are pe interior un schelet perfect umanoid, cu un set complet de coaste similare omului. Se crede că aceasta aparține unui adult în vârstă de aproximativ 65 de ani.

Unde se află mumia acum? Ei bine, nimeni nu știe să răspundă la această întrebare. Se pare că rămășițele au dispărut în mod misterios undeva la finele anilor 1980. Se știe faptul că a avut mai mulți posesori, inițial a fost cumpărată de Ivan T. Goodman, apoi după 1950, de omul de afaceri american Leonard Walder, însă după moartea acestuia locația și posesorul ei sunt învăluite în mister.

Acum 10 ani s-au făcut mai multe investigații peste ocean pentru a se da de urma ei, chiar s-a pus și o recompensă pentru cei care ar putea oferi informații utile despre redescoperirea mumiei, însă campania nu a avut niciun succes. Oamenii de știință ar dori să o reexamineze cu tehnologia actuală, pentru a-i verifica autenticitatea, în condițiile în care mulți se îndoiesc de existența ei reală…

mumie4

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa:ancient-origins.net

sursa: messagetoeagle.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Misterul Mumiei din San Pedro. Ce rasă necunoscută reprezintă?

  1. Terminati mai cu prostiile astea cu omuleti de cativa centimetri,voi care credeti in ele!Adevarul e ca acel cadavru este al unei maimute din o specie foarte mica(mai exista si astazi in Asia) ce traia si in America latina pe vremuri.Deci nu avea cum sa fie fiinta umana inteligenta si ca varsta de 65 de ani.Iar de magie nici atat nu poate sa fie vorba.

  2. Domnule anonim, multumim pentru lamuririle aduse acestui articol, nu stiam acum se sa mai cred, dar bine ca ai lamurit tu!

  3. Bine ca știți voi ce și cum există pe planeta asta. Dacă nu știți ce este,gata e maimuță. Nu există numai maimuțe și oameni pe planeta asta.Altceva nu știți…

  4. Lumea,din care facem parte fiecare dintre noi, e plina de ciudatenii minunate. // 26 decembrie 2015 at 17:51 // Răspunde

    Am citit, cu multi ani in urma, un articol despre o fetita, nu-mi amintesc nationalitatea, care masura doar 9 cm la zece ani. N-am mai auzit nimic despre ea dar cu siguranta exista fiinte umanoide de foarte mici dimensiuni, asa cum exista si altele foarte mari.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii