Noutăți

Misterul dispariței vasului USS Conestoga, descifrat după 95 de ani

Dispariția remorcherului marinei americane USS Conestoga, în urmă cu 95 de ani, i-a intrigat timp de aproape un secol pe experții de peste ocean. Cei 56 de ofițeri și marinari au fost văzuți pentru ultima oară pe 25 martie 1921, când au plecat de pe coastele Californiei, în drum spre Samoa Americană. Ambarcațiunea nu a reușit să ajungă niciodată la destinație.

Deși au fost căutați mai bine de 3 luni de zile, marina americană s-a declarat neputincioasă în a găsi vreo urmă a vasului. Din lipsa unor indicii care să de-a de urma echipajului, operațiunile de salvare s-au încheiat oficial la 30 iunie 1921.

vasul1

Apoi, în 2009, Oficiul de Cadastru al NOAA a documentat un probabil naufragiu neexplorat în jurul insulelor Farallon. În septembrie 2014, investigațiile desfășurate în zonă au confirmat că era vorba de USS Conestoga, rezolvând astfel un mister vechi de 95 de ani. Vasul se află la 60 de metri adâncime, la 5 kilometri sud-est de insulele Farallon.

Potrivit investigațiilor și consultărilor jurnalului de la bord, de vină pentru naufragiu ar fi fost condițiile meteo. Vântul a ajuns să sufle cu peste 50 de km/h, marea devenind extrem de agitată, valurile mari reușind să scufunde nava. Vasil Conestoga a fost construit inițial pentru remorcarea vaselor care transportau cărbune pentru căile ferate în timpul Primului Război Mondial.

sursa: gizmodo.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii