Noutăți

Misterul dispariției Ameliei Earhart deslușit după 80 de ani. Ce s-a întâmplat în timpul încercării sale de a deveni prima femeie care face ocolul Pământului

  •  
  •  
  •  

Pe 2 iulie 1937, pilotul american Amelia Earhart s-a prăbușit cu avionul Lockheed Electra undeva în Oceanul Pacific Central, în timpul încercării sale de a deveni prima femeie care face ocolul Pământului cu avionul. Chiar și astăzi, o mare parte din această poveste a prăbușirii rămâne învăluită în mister, mulți oameni continuând să spere că Earhart și navigatorul ei, Fred Noonan, au supraviețuit în mod miraculos prăbușirii în ocean și au ajuns pe o insulă unde au putut să-și continue viața.

Acum, după 80 de ani de la acest incident, experții de la Grupul Internațional de Recuperare a Avioanelor Istorice (TIGHAR) au reuşit să obţină noi detalii. Conform documentelor istorice, după primele zile ale dispariției aeronavei au existat 120 de rapoarte de la persoane care susţineau că au captat semnale radio cât și semnale SOS provenite din zona în care s-ar fi prăbușit Amelia Earhart. De la Toronto la Texas, radioamatorii din America de Nord au susținut că au receptionat apeluri sporadice de la Earhart, între 2 iulie și 7 iulie.

„Avionul nostru nu mai are gaze. Apă în jur. Foarte întuneric. Va trebui să iasă de aici. Nu putem rămâne prea mult aici”, sună un astfel de mesaj, care potrivit unui ascultător din Ashland, Kentucky, i-ar fi aparținut lui Earhart.

Bazându-se pe momentul și localizarea celor 57 de semnale radio credibile, raportul susține că duo-ul a supraviețuit prăbușirii și a aterizat pe țărmurile insulei Gardner (alias Nikumaroro), o insulă neocupată din Pacific. Avionul a fost inundat cu apă și de la un moment dat nu mai putea trimite semnale radio, deoarece funcționarea acestuia se baza pe bateriile și motorul avionului. Prin urmare, ei puteau trimite doar apeluri SOS în timpul refluxului, de aici natura sporadică a semnalelor recepționate pe continent.

În timpul misiunilor de cercetare a insulei Gardner au fost descoperite oase umane, în 1940. Conform specialistului în biologia scheletelor, Richard Jantz, care a analizat rămăşiţele descoperite pe insulă, acestea ar fi putut aparține pilotului american.

Amelia Earhart a traversat de două ori Atlanticul, primind de la președintele american Herbert C. Hoover medalia de aur „National Geographic Society”. S-a angajat să lupte pentru drepturile femeii și recunoașterea poziției acesteia în societatea americană. A realizat o serie de zboruri peste Pacific, între Honolulu (Hawaii) și Oakland (California), sau de la Mexico City la Newark (New Jersey).

sursa: http://www.iflscience.com/editors-blog/amelia-earharts-haunting-last-radio-calls-could-explain-her-mysterious-disappearance/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Misterul dispariției Ameliei Earhart deslușit după 80 de ani. Ce s-a întâmplat în timpul încercării sale de a deveni prima femeie care face ocolul Pământului

  1. buldozerAnaerobic // 29 iulie 2018 at 11:28 // Răspunde

    deci..happy ending sau nu?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii