Noutăți

Misterul din Triunghiul Bermudelor dezlegat? O nouă teorie zice că vinovați de disparițiile din zonă ar fi niște nori hexagonali care se formează deasupra oceanului

  •  
  •  
  •  

Conform unui nou documentar al celor de la Science Channel, norii hexagonali care se formează deasupra Triunghiul Bermudelor sunt responsabili de dezastrele petrecute în această zonă. Oamenii de ştiinţă susţin că rafalele extrem de puternice, care ating și 275 de km/h, pot răsturna vasele şi pot provoca prăbuşirea avioanelor în mare.

Triunghiul Bermudelor reprezintă o regiune a oceanului mărginită de Florida, Bermuda și Puerto Rico, iar numele i-a fost dat de jurnalistul Edward Van Winkle Jones, care a scris în anii 1950 o poveste pentru Associated Press despre un număr mare de vapoare și avioane care ar fi dispărut pe cei circa 500.000 de kilometri pătrați. Potrivit documentelor, în Triunghiul Bermudelor ar fi dispărut cel puțin 75 de avioane și câteva sute de vapoare.

triunghi22

Totuși, datele sunt contrazise de către Paza de Coastă a Statelor Unite care susține faptul că numărul disparițiilor nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii. Adepții teoriei conspirațiilor cred că tocmai această dezmințire a pazei de coastă americane și implicările oamenilor de știință din întreaga lume în a rezolva misterul din această zonă face ca Triunghiul Bermudelor să fie un loc cu adevărat special.

Dacă acești nori hexagonali capabili de a dezvolta asemenea curenți de aer și valuri extrem de mari, și de 13 metri înălțime, sunt vinovați de aceste misterioase dispariții atunci fenomenul nu este decât unul natural. Dar, oare, au dreptate cei care susțin această teorie, sau ea are doar rolul de a pune batista pe țambal pe un subiect care intrigă întreaga planetă?

“Aceste tipuri de nori hexagonali ce se formează deasupra oceanului, sunt în esență bombe de aer”, a declarat Randy Cerveny de la Universitatea din Arizona, pentru Science Channel.

sursa: sciencealert.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Misterul din Triunghiul Bermudelor dezlegat? O nouă teorie zice că vinovați de disparițiile din zonă ar fi niște nori hexagonali care se formează deasupra oceanului

  1. Cu norii da!Insa atit aparatele de zbor cit si navele ar fi fost rupte in bucati la o asemenea tavaleala.Ori s-au raportat nave fara echipaj si s-au observat pe fundul apei avioane aproape intregi.Nu numai in triunghiul bermudelor, ci si in alte zone au fost raportate accidente,spre exemplu aero,concluzia fiind;,,a executat o manevra acrobatica si la revenire a confundat cerul cu pamintul”,sau,,a zburat la joasa altitudine si monotonia si peisajul au instalat oboseala,ceea ce a dus la apropiere si izbire de sol”.Insa,de cele mai multe ori era vorba de piloti sau echipaje experimentate, obisnuite cu diferite conditii de zbor si nu odata s-a raportat prezenta cetii care nu ar fi trebuit sa fie acolo,asociata cu,,aparatele au luat-o razna”.Insa cel mai probabil nu era ceata, ci asemanator negurilor, formate pe virfurile inalte,mai degraba nori.Ori norii se formeaza in jurul a ,,ceva”!Sa mai amintim cazul Regimentului Norfolk si a legiunii a IX-a romane in Britannia.Chiar in cazul distrugerii,dezertarii in masa,prizonieratului urmat de executie,tot mai ramine ceva;macar o legenda!Pas,nimic!Nu spun ca ar putea fi fenomene OZN, dar nici ca nu ar putea fi nici un fenomen,unul in care sa nu fie vinovata doar Terra!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii