Noutăți

Misterul din Caneto di Caronia, Italia, micuța așezare în care localnicii au fost martorii unor fenomene bizare de combustie spontană

  •  
  •  
  •  

Timp de 10 ani, locuitorii micuțului orășel Caneto di Caronia nu au avut liniște din cauza unor incendii misterioase, inexplicabile, care izbucneau din senin. Fenomenul bizar includea combustia spontană a locuințelor, mobilierului, autoturismelor și a electrocasnicelor, chiar și atunci când acestea erau oprite. Zona a atras atenția geologilor, fizicienilor și vulcanologilor timp de mai mulți ani, dar nimeni nu a putut să ofere o explicație științifică exactă până acum. Toate teoriile avansate, inclusiv incendierea cu bună știință, au fost respinse de experți. Un om de știință a declarat cu uimire faptul că a văzut cum un cablu electric a luat foc, în ciuda faptului că era deconectat de la rețeaua de alimentare electrică.

Totul a început în ianuarie 2004, când, fără o cauză aparentă, aparatele electrocasnice din mai multe gospodarii au început să ardă. Speriați, localnicii au apelat la compania electrică care a oprit alimentarea cu energie în Canneto, a efectuat zeci de intervenții și reparații, demonstrând că de vină nu sunt rețelele. Ba mai mult, cei de la Enel, compania de electricitate, a întrerupt furnizarea cu energie electrică total și pe o perioadă lungă de timp, însă incendiile nu s-au oprit. Din cauza fenomenelor bizare, zona a fost evacuată în mai multe rânduri, iar autoritățile au intrat în fiecare locuință, în speranța că vor depista problema.

Un raport al celor de la Protecția Civilă din 2007 adâncește și mai mult misterul. Potrivit autorităților mai sus amintite, focul “este cauzat de emisii electromagnetice de mare putere care nu sunt produse de om și ajung la puteri cuprinse între 12 Și 15 gigawați”.

Canneto-fires-550x368 Canneto-fires2-550x412 Canneto-fires4-550x412

În anul 2014, ultima dată când a fost semnalat neobișnuitul fenomen, primarul din Canneto, Calogero Beringhelli, declara citat de cei de la The Times: „ Am ordonat evacuarea a 38 de locuitori. În doar 48 de ore au fost semnalate 18 episoade de ardere spontan. Un televizor s-a aprins de cinci ori, deși nici nu mai era în priză după primul incendiu”.

Vittorio Alfieri, membru în Consiliul Siciliei, martor la unele dintre aceste incendii, declara în presa din Italia faptul că focul pare a fi o “entitate” care se deplasează “de la o casă la alta”.

Din 2014 și până astăzi, din fericire, locuitorii nu au mai avut parte de incidente similare de o asemenea gravitate. Totuși, ce le-a cauzat și ce le-a făcut să se oprească, rămâne un mister.

sursa: http://www.ibtimes.co.uk/italy-mystery-fires-sicily-village-blamed-aliens-1458825

sursa: http://www.odditycentral.com/wtf/italian-village-plagued-by-mysterious-fires-has-been-puzzling-scientists-for-years.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii