Noutăți

Misteriosul oraș plutitor de deasupra Chinei. O simplă iluzie optică sau ceva mai mult? (Video)

Locuitorii orașului chinez Foshan dar și cei din provincia Jiangxi au fost martorii, potrivit televiziunii de stat din China, unui fenomen neobișnuit, vizibil pe cer doar pentru câteva minute. Oamenii au observat printre nori, conturul unui oraș perfect, plutitor. Deși mulți și-au pus întrebarea dacă imaginile nu sunt trucate, agențiile de știri din regiune susțin că au verificat autenticitatea înregistrării înainte de a o publică.

Pentru mulți internauți apariția misterioasă este pusă pe seama unui fenomen supranatural sau a unor imagini dintr-un univers paralel, însă sunt și alții ce cred că în spate ar fi un proiect al celor de la NASA, denumit „Blue Beam” – prin care agenția americană ar încerca simularea venirii Mântuitorului, cu ajutorul unor holograme 3d.

Totuși, meteorologii susțin că fenomenul este o simplă iluzie optică de tipul Fata Morganaj. Conform acestorta, fenomenul este datorat devierii razelor de lumină la trecerea printr-un mediu neomogen, în particular prin straturi de aer aflate la temperaturi diferite.

Video:

sursa: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/11940936/Mysterious-floating-city-appears-in-the-sky-over-China.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Misteriosul oraș plutitor de deasupra Chinei. O simplă iluzie optică sau ceva mai mult? (Video)

  1. am vazut impreuna cu alte persoane ceva mai spectaculos la inceputul anilor 80!

    • ce anume????

    • Oamenii de stiinta vor avea mereu un raspuns pompos stiintific pentru orice am vazut, auzit sau simtit noi, muritorii de rand. Iar daca vor fi chiar dintre oamenii de stiinta martori la evenimente iesite din comun, ceilalti au la dispozitie alte explicatii realisto-stiintifice… de doi bani. Costy… si eu sunt curioasa sa stiu ce ai vazut. 🙂

  2. Putea sa fie o nava in forma de oras. Foarte interesant.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii