Noutăți

Misteriosul crater Patomskiy din Siberia. Are acesta legătură cu explozia de la Tunguska din 1908?

  •  
  •  
  •  

Misteriosul crater Patomskiy se află în regiunea Irkutsk, Siberia, și a fost descoperit încă din 1949 de geologul rus Vadim Kolpakov. Formațiunea are o înâlțime de circa 40 m, iar diametrul este de 160 de metri și seamănă cu un cuib de pasăre cu un ou uriaș în interior, de aceea nativii îl numesc și „Cuibul vulturului de foc”.

crater2

De la descoperirea sa și până acum speculațiile și teoriile au curs atât în mediul științific cât și în presă. Unii credeau că fenomenul misterios care s-a petrecut pe 30 iunie 1908, la doar 70 de kilometri depărtare, în binecunoscuta regiune Tunguska, are legătură cu fenomenul din Irkutsk, însă oamenii de știință ruși susțin că în urma  cercetărilor, folosind tehnologia modernă, au ajuns la concluza că formațiunea are o vechime de circa 250 de ani. O altă posibilă explicaţie a acestei formaţiuni este existența unui vulcan care, în loc să expulzeze lavă, a suferit o violentă explozie în interior, însă în zonă nu a fost descoperit și nici nu există documente/relatări cu privire la existența unui vulcan în trecut.

carter1

Ce forta a naturii ar putea toca mai mult de un milion de tone de calcar? Sperăm că într-o bună zi misterul din jurul craterului Patomskiy va fi dezlegat…

cratr2

 

sursa: Amusingplanet


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Misteriosul crater Patomskiy din Siberia. Are acesta legătură cu explozia de la Tunguska din 1908?

  1. Sunt tot felul de explicatii;de la nava extaterestra,la experimente secrete.Insa forma de la suprafata, arata mai degraba ca rezultatul unei explozii a unei pungi mari cu gaze(formata sub roca),urmata normal, de o implozie.Priviti cu atentie!

  2. Sau mai bine adevarul…Acu’251 se ani,rusii,au vrut sa adopte si ei ,,sarbatoarea cirtitei”de la americani,sa stie si ei cit va mai dura iarna.Acu’250 de ani,o iesit un cirtitoi siberian urias(paai,acolo toate-s mari!),care o zis cu glas de tunet, de s-or rupt brazii ca chibriturile la 100 km departare(ca acolo toate-s tari!),,inca doua milenii de iarna”(ma rog acolo totu-i mult!).Acu’249 de ani,cirtitoiul a fost interzis…nu ca ar avea ceva cu americanii…dar nu se potriveste!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii