AIM radionica curs online

Noutăți

Misterioasele sculpturi dintr-o peșteră artificială din Anglia. Se crede că autorii ar fi cavalerii templieri

Peștera Royston este o peșteră artificială făcută în Hertfordshire, Anglia. Nu se cunoaște cine este creatorul ei și nici care a fost scopul acestei misterioase construcții. Unii cred că a fost folosită de Cavalerii Templieri, în timp ce alți cercetători cred că este posibil să fi fost o mină de silex și cremene din neolitic. Însă nici una dintre aceste teorii nu a fost dovedite până în ziua de astăzi, deși peștera Royston a fost descoperită încă din anul 1742.

Ce este atât de special la această peșteră? Ei bine, interiorul său este plin de sculpturi vechi de aproximativ 800 de ani, marea majoritate reprezentând scene biblice, de la răstignirea lui Iisus și până la Apocalipsă. Este probabil ca sculpturile să fi fost inițial în totalitate colorate, însă din cauza trecerii timpului numai urme foarte mici de culoare au mai rămas vizibile. Găurile situate sub sculpturi par să fi avut loc pentru inserarea de lumânări sau lămpi care le-ar fi luminat pentru un efect vizual mai intens.

enigmatic2
Peștera are formă de clopot, cu un diametru de 5.2 metri și o înălțime de 7,7 metri. Unii cred ca forma peșterii este modelată după Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. De aici și teoria conform căreia peștera a fost creată și folosită de Cavalerii Templieri pentru ascunderea de comori, înainte de dizolvarea ordinului de către Papa Clement al V, în anul 1312. Una dintre sculpturi arată doi cavaleri călărind pe un singur cal, care poate fi rămăşiţa unui simbol al templierilor. Istoricul britanic de arhitectură Nikolaus Pevsner a scris că data sculpturilor “este greu de estimat”, însă cel mai probabil acestea aparțin perioadei anglo-saxone.

fyu

O alta teorie este aceea că peștera Royston a fost folosită ca depozit de către augustinieni. Așa cum sugerează și numele lor, Augustinienii au fost un Ordin creat de Sfântul Augustin, Episcop de Hippo, în Africa, în anul 1061 d.Hr. Aceștia au existat pe teritoriul Angliei timp de aproape 400 de ani.

Tocmai aceste legende din jurul peșterii atrag anual sute de mii de turiști în zonă, interesați de a investiga aceste sculpturi misterioase.

enigmatic5 enimgatic

Traducerea si adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: roystoncave.co.uk/carvings.php

sursa: ancient-origins.net

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii