Noutăți

Misiunea secretă a lui X-37B, avionul militar american care se află pe orbita Pământului de 500 de zile

În data de 20 mai a anului trecut armata americană lansa unul dintre cele mai controversate proiecte ale sale din ultimii ani. Drona X-37B era trimisă pe orbita Terrei pentru o misiune strict secretă, cum susțineau unele voci din cadrul armatei la acea vreme. Astăzi, drona alimentată cu energie solară se află încă în misiune, iar nicio informație oficială nu a fost făcută publică nici despre cât va mai sta avionul pe orbită și nici despre scopul proiectului, lucru ce a generat, în mod evident, mai multe teorii ale conspirației.

Este folosită drona pentru a lansa sateliți de spionaj în atmosfera Pământului, sau pentru interceptarea semnalelor altor sateliți? Sau face parte dintr-un proiect mai amplu al armatei americane de dezvoltare de arme bazate pe drone comandate de la distanță ? Tot ce se cunoaste este faptul că pe cerul nostru stă de 500 de zile o aeronavă care transportă mai multe încărcături, printre care mai multe dispozitive cu propulsie electronică aparținând Forțelor Aeriene Americane și ale companiei private Aerojet Rocketdyne, precum și mai multe materiale ale NASA.

“X-37B rămâne o dronă foarte utilă pentru a testa diferite lucruri” , a declarat Winston Beauchamp, subsecretar adjunct al forțelor aeriene americane.

Cei de la Air Force s-au grăbit să mai specifice doar faptul că misiunea secretă “nu are capacitățile ofensive”, ci mai degrabă “Programul sprijină dezvoltarea de tehnologie și experimentare”.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii