Noutăți

Miracolul vieții! Transformările fascinante prin care trece organismul unei femei pe durata sarcinii, reprezentate într-o foarte scurtă animație. VIDEO

Pe durata celor aproximativ 40 de săptămâni de sarcină, în corpul unei femei se petrec modificări miraculoase. Pe măsura creșterii fătului, el are nevoie de tot mai mult spațiu. Simpla creștere în volum a abdomenului matern nu mai este suficientă. De aceea, este nevoie ca organele interne să se deplaseze din locurile pe care le ocupau inițial, sub apăsarea exercitată de către bebelușul care crește semnificativ, de la o zi la alta.

Creșterea în volum a abdomenului unei gravide este un fenomen privit cu fascinație încă din timpuri imemoriale, la fel ca și nașterea însăși. Înaintașii noștri au reprezentat, în operele lor de artă, atât aspecte privind de starea de graviditate, cât și secvențe legate de naștere. Interesul față de acest miraculos fenomen al formării și dezvoltării intrauterine a unei noi ființe umane este la fel de crescut și astăzi, cu precizarea că actualmente ne stau la dispoziție informații mai numeroase și mai exacte din acest domeniu.

Sciencemag a distribuit, recent, o foarte scurtă animație, ce reflectă schimbările produse în organismul oricărei gravide care duce o sarcină la bun sfârșit. Animația a fost creată de către Muzeul Științei și Industriei din Chicago.

Autor. Tomi Tohaneanu

Sursa: www.sciencealert.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii