Noutăți

Miracle Village, satul din America în care toți locuitorii sunt foști condamnați pentru infractiuni sexuale

Departe de orice altă așezare umană, în sudul Floridei, Statele Unite, trăiește o comunitate de aproximativ 200 de oameni ce par a fi izolați de restul lumii. La prima vedere satul ar putea părea unul foarte bine organizat și locuit de oameni liniștiți și gospodari, însă lucrurile nu stau tocmai așa. Așezarea se numește „Miracle Villege” și este folosită ca centru de reabilitare și integrare a oamenilor condamnați pentru infracțiuni sexuale.

Cu alte cuvinte, aici trăiesc oameni condamnați pentru pedofilie sau viol în mod special. Spre deosebire de alți infractori, atunci când o persoană condamnată pentru infracțiuni sexuale iese din închisoare, problemele sale sunt departe de a se sfârși. Conform legilor locale din Florida, astfel de persoane nu au voie să trăiască la o mie de metri de școală, parc sau chiar de o stație de autobuz, deoarece copiii s-ar putea aduna în aceste locuri. Și chiar dacă foștii condamnați își găsesc case care îndeplinesc toate cerințele de rezidență, proprietarii refuză de multe ori să le închirieze. Drept urmare, sute de infractori sexuali din Florida sunt considerați a fi fără adăpost, trăind sub poduri sau în alte locuri de acest gen.

Miracle Village a fost înființat pentru a permite acestor infractori să trăiască o viață normală, fără a încălca legile stricte de detenție sexuală ale statului. Inițial locul a fost construit în anii 1960 pentru a găzdui lucrătorii de trestie de zahăr, însă a fost transformat în 2009 de către pastorul Dick Witherow, condamnat și el în trecut pentru sex cu minori, ca un refugiu pentru infractorii sexuali non-violenți.

Astăzi, Miracle Village oferă un “refugiu sigur” infractorilor sexuali. Miracle Village este o comunitate auto-susținută. Există cursuri de gestionare a furiei și o biserică. Ca o condiție a șederii aici, majoritatea infractorilor sexuali frecventează programe de tratament psihologic.

Deși Miracle Village a fost lăudat de mulți, a fost, de asemenea, ținta criticilor, mulți americani fiind de părere că o astfel de așezare nu le face bine persoanelor condamnate, asta pentru că aceștia din urmă nu ar mai conștientiza fapta lor dacă ajung să trăiască într-un asemenea loc frumos. Totuși, în Miracle Village nu a fost raportată nici măcar o singură infracțiune sexuală de la fondare și până astăzi.

sursa: https://www.amusingplanet.com/2014/09/miracle-village-community-of-sex.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii