Noutăți

Minunile din Parcul Național Yellowstone – primul parc național din lume. VIDEO

  •  
  •  
  •  

Parcul Național Yellowstone a fost primul parc național din lume, suprafața lui fiind de 8.987 km². El se întinde pe o parte din teritoriile statelor Wyoming, Montana și Idaho.

Potrivit National Geographic 90% din teritoriul parcului este aproape virgin și este cel mai mare ecosistem rămas aproape intact în zona temperată de nord a Pământului, iar sub Yellowstone se află unul dintre cei mai mari vulcani ai lumii. Parcului Yellowstone este faimos pentru  prezența frecventă a  izvoarelor termale și a geisirelor, precum și pentru existența unor animale ca bizonul, urșii grizzli si lupii. În anul 1978 a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO.

Rock formations and colorful pool

În cartea The National Parks: An Illustrated History găsim unele informații surprinzătoare despre Parcul Yellowstone:  Exploratorii care au descoperit parcul în 1869, (David E. Folsom, Charles W. Cook) și au scris despre el că ar fi de o “frumusețe transcendentală ”au avut probleme în a-și publica relatările pentru că poveștile lor despre parc păreau nerealiste și nu au fost crezuți de către editorii revistelor. Parcul Yellowstone este mai vechi decât statele pe teritoriul cărora se află (Wyoming, Idaho și Montana).  De când au fost reintroduși lupii în ecosistem, la 70 de ani de când fuseseră scoși, pentru ca vizitatorii să poată vedea mai mulți elani și bizoni și pădurile au fost lăsate sa ardă, ecosistemul de aici a început să prospere.

Ancuța Motoianu

Surse: http://www.nationalgeographic.com

https://en.wikipedia.org

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii