Noutăți

Minunata rezervație de maci din California (galerie foto)

În California se află una dintre cele mai mari rezervații de maci din lume. În fiecare primăvară, partea de vest a Văii Antelope, prinde viață, milioane de flori de mac portocaliu înflorind aici. Sezonul durează în general de la mijlocul lunii februarie până la sfârșitul lunii mai și depinde de cantitatea de precipitații din timpul iernii.

Valea Antelope este situată în deșertul Mojave, iar acest tip de mac poate crește până la o înălțime de 50-60 cm, are tulpini ramificate, iar florile au un diametru al petale de 3-5 cm fiecare. Petalele se închid pe timpul nopții sau în timpul ploilor. Pot rămâne închise mai multe zile dacă vremea este rece.

Macul este folosit și în medicină. Floarea este recunoscută ca tratând insomniile sau stările de anxietate. Macul este principala sursă naturală pentru opiu. Opiul natural este un latex pe care planta îl secretă când sunt incizate capsulele verzi. Din opiu sunt extrași numeroși alcaloizi precum morfină, tebaină, codeină și oripavină. Morfina este alcaloidul predominant în varietățile de mac cultivate în majoritatea țărilor producătoare.

antelope-poppy-reserve-10[9] antelope-poppy-reserve-15-o[2] antelope-poppy-reserve-1[2] antelope-poppy-reserve-2[2] antelope-poppy-reserve-3[2] antelope-poppy-reserve-11[2] antelope-poppy-reserve-7[2] antelope-poppy-reserve-6[2] antelope-poppy-reserve-5[2] antelope-poppy-reserve-4[2] antelope-poppy-reserve-12[2]

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii