Noutăți

Ministrul finanțelor din Republica Moldova a fost botezat cu o găleată cu lapte în cap pentru miliardul de euro furat de politicienii moldoveni. VIDEO

  •  
  •  
  •  

Cu toții am auzit de miliardul de euro furat de politicienii moldoveni de peste Prut, miliard care, după ce a fost împrumutat din afara țării, a dispărut fără urmă. O astfel de sumă pentru Republica Moldova este o mare povară, iar gravitatea jafului este incredibilă.

Prin comparație, ținând cont că în Republica Moldova trăiesc 3,5 milioane de locuitori, aproximativ de 6 ori mai puțin decât în România, este ca și cum politicienii români ar fi făcut să dispară 6 miliarde de euro. Situația ni se arată și mai gravă, însă, dacă luăm în considerare și PIB-ul pe cap de locuitor al celor două țări. Spre deosebire de România, care are un PIB pe cap de locuitor mai mare de 9.000 de euro (2013), Republica Moldova e doar la 2.200 de euro PIB pe cap de locuitor(2013). Asta înseamnă că moldovenii vor resimți această gaură de patru ori mai tare și din punctul de vedere al venitului pe cap de locuitor. E ca și cum românii din România ar trebui să suporte un jaf de 24 de miliarde de euro (raportat la o populați de 6 ori mai mare și față de un produs intern brut de 4 ori mai mare). Cam atât de gravă este situația!!!

Și așa cum era de așteptat, politicienii din Republica Moldova au elaborat un proiect de lege prin care miliardul furat de ei să fie plătit de oamenii de rând. Că așa-i în politică – (alt)cineva trebuie să plătească oalele sparte…

Datorită acestei ticăloșii, mai mulți manifestanți au instalat un așa-numit “Orăşel al sărăciei” în Chișinău, lângă clădirea guvernului, iar acum câteva zile, în momentul în care Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a trecut pe acolo, s-a trezit cu o găleată de lapte în cap, în semn de protest.

„Aşa am protestat eu azi împotriva ministrului Finanţelor Octavian Armaşu, pentru ca ne-au băgat în datorii pe noi, moldovenii, pentru următorii 25 ani!”, afirmă Andrei Donică, activist civic și autorul acestui protest.

Adrian Albu

VIDEO:


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii