Noutăți

Ministrul Agriculturii: Datele conform cărora străinii dețin 40% din terenurile agricole românești NU sunt reale. Legea vânzării terenurilor va fi modificată!

ActiveNews.ro: Legea vânzării terenurilor va fi modificată, în sensul că va ușura accesul cumpărătorului român la acestea, a anunțat marți, la TVR, ministrul Agriculturii Petre Daea, care susține că străinii dețin mai puțin teren agricol decât indică studiile. Ministrul a spus că legea se află în procedură parlamentară, la Camera Deputaților, care este cameră decizională, și că modificarea legii a fost o decizie politică, care îi aparține liderului PSD Liviu Dragnea.

Daea a precizat că prețurile terenurilor agricole variază între 2.000 de euro/ha și 60.000 de euro/ha. Prețul de 60.000 de euro este valabil pentru comuna Matca din județul Galați, o zonă în care sunt mulți cultivatori de legume. Ministrul a infirmat datele unui studiu realizat recent pentru parlamentarii europeni, care arată că cetățenii străini controlează circa 40% din terenul arabil al României și a spus că în curând va prezenta cifrele reale.

Studiul invocat definește fenomenul vânzării terenurilor drept alarmant, pentru că are efecte negative și asupra agriculturii, cât și asupra satelor și forței de muncă.Conform studiului, care nu a folosit date oficiale, circa 30% din terenuri sunt deținute de cetățeni din UE iar 10% unor persoane din alte state. (Sursa: ActiveNews.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Ministrul Agriculturii: Datele conform cărora străinii dețin 40% din terenurile agricole românești NU sunt reale. Legea vânzării terenurilor va fi modificată!

  1. Victor Viorel Ponta si Traian Basescu trebuie sa putrezeasca in puscarie pentru ca au initiat si, respectiv, promulgat legea vanzarii pamantului catre straini. Trei mii de ani de puscarie ar merita tradatorii astia, la ocna la 100 de metri sub pamant doar cu paine si apa din cand in cand. Fie-le lor blestem si tuturor tradatorilor de neam!

    A! Stati asa!… ca tot aici intra si Dragnea si Dulapu’ si ceilalti.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii