Noutăți

MINI-TEST DE PERSONALITATE. Ești impulsiv(ă) sau perfecționist(ă)? Îți ia mai puțin de zece secunde să afli!

Omul este influențat de tot ceea ce vede, dar fiecare interpretează realitatea în felul său. Dacă vei interoga în mod separat pe fiecare dintre cele zece persoane care au fost martore ale unui eveniment cu privire la cele văzute, vei avea marea surpriză a unor versiuni foarte diferite. Realitatea este că omul tinde să-și interpreteze senzațiile și percepțiile în funcție de experiența de viață și caracterisiticile propriei personalități. Cu alte cuvinte: spune-mi ce vezi, ca să-ți spun cine ești!

Privește imaginea de mai jos, acum!

3

Ce ai văzut? Un chip de fată sau chipul unui bătrân? Modul în care interpretezi această imagine poate spune foarte multe despre tine, despre firea ta. Imaginea de mai sus este în egală măsură a unui bătrân și a unei tinere fete. Dar dacă prima dată ai văzut figura fetei, se poate spune că ai o personalitate mai degrabă optimistă și impulsivă. Dacă, din contră, ai văzut, în prima secundă, doar un bărbat în vârstă, psihologii vor spune că ești o persoană demnă de încredere, responsabilă și orientată către obiective clare. Acum vom detalia puțin trăsăturile de personalitate pe care le prezintă cele două categorii de privitori: cei care au văzut fata și cei care au văzut bătrânul.

2

Dacă ai văzut chipul unei fete înseamnă că: ești optimist(ă) și curio(a)s(ă), iei uneori decizii pripite și ești impetuo(a)s(ă), îți face plăcere să îi ajuți pe ceilalți și prestezi cu bucurie activități voluntare. Mai înseamnă că ești o persoană care nu se dă bătută cu una cu două, precum și că ai putea avea de câștigat dacă ai asculta mai mult recomandările celor din jur și ai destăinui problemele pe care ți le oferă viața persoanelor în care tu ai încredere.

1

Dacă ai văzut chipul unui bărbat bătrân s-ar putea zice că: ești o persoană calmă, onestă și fidelă; ești o persoană de încredere; ai un potențial ridicat de lider natural; îți plănuiești foarte bine pașii, spre a-ți atinge scopurile. Mai înseamnă că, de obicei, tu nu obișnuiești să iei decizii impulsive, dar și că perfecționismul tău poate fi o mare sursă de stres. Este bine ca, din când în când, să te mai detensionezi și să te eliberezi de mulțimea de griji.

La final, o întrebare pentru ambele categorii: în ce măsură v-ați recunoscut în descrierile prezentate? Sunt realiste descrierile?

b

Tomi Tohăneanu

Sursa imagini test și informații: www.dailymail.co.uk

Imagini 1, 5: www.udemy.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on MINI-TEST DE PERSONALITATE. Ești impulsiv(ă) sau perfecționist(ă)? Îți ia mai puțin de zece secunde să afli!

  1. Da, sunt realiste descrierile. Trebuie sa acceptăm realitatea desi nu ne plece întotdeauna…😕asi fi preferat cealalta varianta dar nu ma incadrez☺

  2. In cazul meu nu se prea potrivesc descrierile… :))

  3. problema este ca eu am vazut ambele profiluri. poate pentru ca la randul meu pictez si desenez sau poate pentru ca, intr-adevar am parti din ambele caractere. as fi curioasa ce spun psihologii.

  4. Eu am văzut ambele chipuri în același timp . . . Oare înseamnă că am trăsături din ambele descrieri?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii