Noutăți

Militarii americani vor primi costume ce le vor oferi o forță supraomenească și o vulnerabilitate scăzută la împușcături!

Noul costum este inspirat, parcă, din seria de filme „Iron Man”. A fost numit TALOS (de la „tactical assault light operator suit”) și va conferi celui care îl poartă o protecție incredibilă față de gloanțele inamice și o forță demnă de un cyborg. O asemenea îmbrăcăminte și-ar dori orice ștrengar care visează să fie asemenea eroilor din filmele de animație și, mai mult ca sigur, orice jandarm sau soldat profesionist. Costumul care poate preschimba pe oricine într-un Superman este testat, în ceea ce privește rezistența la împușcături, de către US Army.

s1

Purtătorul costumului va beneficia de un sistem de vedere pe timp de noapte, precum și de un sistem de îmbunătățire a capacităților motrice, printre care se numără forța, viteza de deplasare și mobilitatea. Această armură demnă de filmele SF este rodul colaborării Comandamentului american pentru operațiuni speciale cu vestitul Massachusetts Institute of Technology (MIT) și alte entități din domeniu. Costumul (TALOS) este conceput pentru a intra în dotarea trupelor speciale, cum ar fi Navy Seals. Primele costume vor fi operaționale în 2018.

s

Această dezvoltare tehnologică demnă de filmele sci-fi a fost prezentată doar la câteva zile după ce a fost emis anunțul că vehiculele de luptă ale armatei americane vor fi dotate în viitor cu lasere capabile să doboare proiectilele de artilerie, rachetele și dronele inamice în timpul deplasării lor prin văzduh.

Oamenii de știință de la MIT lucrează, de asemenea, la o platoșă (armură)… lichidă. Cum va funcționa aceasta? Unul dintre materialele existente în componența sa va avea capacitatea de a trece fulgerător, într-un timp de ordinul milisecundelor, de la forma lichidă la cea solidă, la aplicarea unui curent electric sau în prezența unui câmp magnetic. Această formidabilă armură va dispune și de senzori cu ajutorul cărora vor fi monitorizați parametrii corporali, precum ritmul cardiac, nivelul de hidratare al organismului sau temperatura de la nivelul pielii.

s2

Cererile formulate de armata americană pentru a i se pune la dispoziție armuri tactice care să ofere militarilor un nivel superior de protecție s-au întețit, se spune, după ce a fost ucis un soldat în Afghanistan. Care vor fi efectele confruntării dintre un supersoldat înzestrat cu asemenea echipamente și un militar care nu dispune decât de dotări clasice? Pare lesne de anticipat! Dar în luptă contează nu doar înzestrarea, ci și determinarea combatantului, hotărârea acestuia de a lupta până la capăt pentru țara sa.

s3

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă informații: www.thesun.co.uk

Imagini: www.thesun.co.uk, www.janes.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Militarii americani vor primi costume ce le vor oferi o forță supraomenească și o vulnerabilitate scăzută la împușcături!

 1. Oare n-ar fi mai bine sa ne rugam pentru pace? Si sa fim mai implicati, ca societate civila, in acest sens? Sa crestem si sa educam/alegem lideri mult mai maturi? Mie aceste imagini imi dau frisoane – lumea este condusa de niste baieti mici in corpuri de adult care se joaca, intr-un mod aberant si iresponsabil, de-a razboiul. Omenirea va atinge (oare?) stadiul sau de maturitate cand nu va mai fi nevoie de armate (pe care le putem percepe ca pe un simptom, de fapt…)

  • Ai auzit de Dalai Lama? si el si neamu lui de tibetani s-au rugat neincetat iar orice idee armata/conflictuala au tratat-o meditativ. Rezultatul? Plange pe la usi straine ca sa-i dea chinezii tara inapoi….

 2. Da, am auzit. Sa presupunem ca suntem politicosi si nu ne tutuim 🙂 Dvs cunoasteti, poate, doar un aspect al chestiunii respective. Invazia Tibetului de catre China a fost demult prezisa de insisi tibetani, fiind considerata de ei o consecinta karmica – tibetanii i-au ajutat, candva, pe mongoli sa invadeze China! In timpurile actuale, ei considera ca isi ispasesc greseala si nu doresc sa raspunda altfel (violent) pentru ca nu ar mai intrerupe ciclul karmic. Violenta atrage violenta, bunatatea va atrage bunatate.

 3. cetățeanul tulburat // 5 noiembrie 2016 at 3:53 // Răspunde

  Ăsta e unul din rezultatele tuturor celor ce au creier și si-l vând americanilor pentru o găleată cu bani, în detrimentul maselor!
  Cu această “armură” ei (elita), pot da oricând legea marțială.
  Democrația și viața pe planetă este o mare păcăleală!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii