Noutăți

Milioane de dolari pentru jocuri cât mai violente adresate copiilor

Luna Decembrie este pentru întreaga lume considerată Luna Cadourilor. Este perioada în care marile companii producătoare de jocuri și jucării scot cele mai sofisticate produse creând o concurență incredibilă pe piața de desfacere, cheltuind milioane de dolari pe reclamă și, de că să nu recunoaștem, pe indoctrinarea celor mici cu produsele lor, nu toate cu conținut pașnic.

Dependența copiilor de jocurile video, de tablete, telefoane mobile și calculatoare crește pe zi ce trece. Problema majoră este că industria jocurilor video, care controlează toate aceste echipamente digitale, se axează pe violență, iar programele, jocurile și tot ce ține de divertisment digital se bazează foarte mult pe acest lucru.

imageResize
Este și cazul celui mai recent joc video lansat luna aceasta: Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, dezvoltat de Ubisoft Montreal și publicat de Ubisoft. Este adresat deținătorilor de Microsoft Windows, PlayStation 4 și Xbox One.

Iată ce spune comunicatul de presă de la lansarea jocului: “Meciurile multiplayer sunt, în general, amplasate în locații precum vile, ce presupun lupte apropiate, în care pistoalele mitralieră și puștile sunt extrem de eficiente. O echipă trebuie să apere un obiectiv aflat în interiorul incintei, fie el o valiză cu conținut important sau un ostatic, pe când cealaltă trebuie să ajungă la respectiva țintă. Fiecare este formată din cinci persoane.”

Îndemnul la violență, la răzbunare, la folosirea celor mai avansate arme si material militar, nu este tomai ce ar trebui să oferim copiilor în dar. Este însă calea pe care sunt invitați să o urmeze tinerii, de la cea mai fragedă vârstă și nimeni nu-și pune întrebarea: dar de ce?

“Jucătorii care trebuie să ajungă la obiectiv controlează câte unul din operatorii echipei Rainbow, o unitate anti-tero. Abilitățile și competențele fiecăruia dintre ei sunt unice și presupun echipamente speciale. De exemplu, operatorul Twitch este expert în controlarea unei drone ce poate incapacita un adversar prin electrocutare, pe când cel numit Smoke se folosește de gaze toxice pentru a slăbi pozițiile defensive ale teroriștilor. La rândul lor, adversarii echipei Rainbow sunt la fel de bine organizați și dotați cu echipamente performante.” se specifică în descrierea jocului, într-un comunicat dat de agerpres.

24439
Ideea de terorism se pare că trebuie însămânțată în gândirea celor mici încă din primii ani, ca apoi la maturitate, să poată acționa împotriva teroriștilor… oricare ar fi ei, sau oricare ar vrea unii să fie, în funcție de situația politică, de răzbunările și polițele care trebuie plătite între marile puteri.

Nu neg faptul că aceste jocuri sunt interesante, că necesită gândire și aplicarea unei strategii pentru care trebuie să-ți folosești creierul, dar în același timp spun că toate acestea ar putea fi înlocuite de jocuri mult mai pașnice. Tragedia este că jocurile cele mai violente sunt și  cele mai bine vândute, cele mai populare în rândurile copiilor din întreaga lume.

Un astfel de joc se realizează într-o perioadă destul de lungă, poate chiar și în câțiva ani. Este nevoie de mulți specialiști, de programe de ultimă oră în domeniul animației. Toate acestea cer resurse financiare serioase, sumele folosite fiind de domeniul zecilor de milioane de dolari.

Ar putea exista alternative? Da. Dar trebuie să se dorească acest lucru. Părinții ar trebui să fie primii care să se opună cumpărării acestor jocuri. Dar din păcate și ei au fost îndoctrinați și există chiar și competiția între ei… între cine și ce cumpără mai de ultimă oră și ma scump pentru copilul său. Păcat.

Rainbow-Six-Siege-E3-2014-Video
Mădălina Corina Diaconu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii