Noutăți

Miliarde de lumi virtuale. Unii oameni de știință cred că lumea în care trăim nu este reală, ci o simulare pe computer

Un reputat profesor de cibernetică de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT) crede că există toate posibilitățile ca lumea în care trăim să nu fie reală, ci doar o simulare pe computer.

Ideea că oamenii ar putea exista într-o realitate simulată, creată și controlată de creaturi robotice omnipotente a fost foarte mult explorată de academicieni, experți și figuri notabile, precum mogulul tehnologiei moderne, Elon Musk. Dar în cartea sa, „Ipoteza Simulării”, cercetătorul american de origine indiană Rizwan Virk duce ideea mai departe, examinând chiar și cât ar mai trebui să dureze până când oamenii, folosind tehnologia existentă să construiască propria lor realitate simulată.

În opinia lui Virk există câteva aspecte ale lumii noastre care explică de ce este probabil să trăim într-o simulare. Unul dintre acestea ar fi așa-numita „indeterminare cuantică” – faptul că o particula se afla într-una dintre multiplele ei stări probabile și nu putem ști asta decât dacă observam acea particulă.

Această teorie este explicată în celebrul experiment al „Pisicii lui Schrodinger”, care postulează că, atunci când o pisică este pusă într-o cutie opacă, animalul este atât viu, cât și mort – o combinație a ambelor stări, până când cutia este deschisă.

Virk și-a elaborat ideea remarcând că, după părerea lui, lumea în care trăim „nu este cu adevărat fizică, ci mai curând bazată pe informație. Iar când privim lucrurile din acest unghi, ni se pare mult mai probabil sa trăim într-o simulare.”

Citește mai mult: Magazin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Miliarde de lumi virtuale. Unii oameni de știință cred că lumea în care trăim nu este reală, ci o simulare pe computer

  1. Golan Ciumegu // 27 aprilie 2019 at 20:48 // Răspunde

    Dacă pui o pisică într-o cutie de carton şi nu te uiți la ea, dacă nu e bolnavă va ieşi afară fiind vie şi conştientă că este închisă. Baliverne la cel mai înalt vârf posibil. Există doar două lumi : lumea materială şi cea spirituală. Ultima, nici nu au habar oamenii de ştiință, nici magicienii, nici “extratereştrii” cum să o dovedească. Bariera e moartea definitivă.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii