-->

Noutăți

Mii de suedezi aleg să-și implanteze microcipuri în corpurile lor. Iată de ce

Mii de oameni din Suedia au început să-și implementeze microcipuri sub piele pentru “a-și ușura viața”. Potrivit sciencealert.com, dispozitivele pot înlocui carduri de credit contactless, pot fi folosite pe post de cheie pentru deschiderea autoturismului, a locuinței și înlocuiesc clasicele buletine sau carduri de sănătate. Până acum aproximativ 3500 de suedezi și-au implantat astfel de microcipuri, iar tendința este în creștere.

De ce sunt suedezii atât de fericiți și nerăbdători să-și implanteze microcipuri în corpurile lor? Potrivit sociologilor, suedezii sunt mai predispuși să își împărtășească detaliile personale datorită structurii sistemului de securitate socială din Suedia în carea au o foarte mare încredere.

În ultimele două decenii, guvernul suedez a investit foarte mult în infrastructura tehnologică. Economia suedeză se bazează în prezent în mare parte pe exportul digital, servicii digitale și inovații în acest domeniu. Suedia a devenit una dintre cele mai de succes țări din lume în crearea și exportul de produse digitale. Companii notabile, cum ar fi Skype și Spotify, au fost înființate în Suedia.

O credință în tehnologia digitală și încrederea în potențialul său au afectat puternic cultura suedeză. Mișcarea transhumanistă s-a bazat pe acest lucru. De fapt, Suedia a jucat un rol important în formarea ideologiei transumaniste. Fundația transumană globală Humanity + a fost co-fondată de suedezul Nick Bostrom în 1998. De atunci, mulți suedezi au devenit convinși că ar trebui să încerce să-și intensifice și să-și îmbunătățească corpurile biologice.

„Lumea ar putea fi șocată de numărul de persoane care sunt microcipate în Suedia. La urma urmei, acest fenomen este doar o manifestare a unei credințe fundamentale în tehnologie, care face ca Suedia să fie unică” , a declarat Moa Petersén, lector în cultură digitală, Universitatea Lund.

Nota redacției: Fără a fi religioși, această situație din Suedia, ca și tendința globală de a microcipa toată populația, dacă va fi posibil, ne aduce aminte de un citat din Noul Testament, mai exact din Apocalipsa lui Ioan: “Si a facut ca toti, mici si mari, bogati si saraci, slobozi si robi, sa primeasca un semn pe mana dreapta sau pe frunte si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara sa aiba semnul acesta, adica numele fiarei sau numarul numelui ei. Aici e intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei. Caci este un numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” Intersantă coincidența, nu?

sursa: https://www.sciencealert.com/here-s-why-thousands-of-swedes-are-choosing-to-have-microchips-inserted-into-their-bodies

tradcuere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Mii de suedezi aleg să-și implanteze microcipuri în corpurile lor. Iată de ce

  1. Vai de ei!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii