Noutăți

Mihail Sadoveanu se considera un urmaș al DACILOR. Află ce spunea!

În viitoarea carte a Iuliei Brânză Mihăileanu – Pentru cine este nocivă originea traco-dacă a limbii române? – carte care va fi disponibilă pentru cititori de săptămâna viitoare, autoarea ne descoperă foarte multe lucruri interesante despre falsul teoriei romanizării și autorii ei, făcând trimitere, printre altele, și la mulți oameni de cultură români cu mare greutate în istoria noastră.

Astfel, mulțumită autoarei, putem să descoperim și modul în care Mihail Sadoveanu se raporta la rădăcinile geto-dacice.

Iulia Brânză Mihăileanu: Mihail Sadoveanu, creatorul inițiatului dac Kesarion Breb, viitorul Deceneu al XXXIII-lea din romanul Creanga de aur, recunoștea că el se simte un urmaș al dacilor, nu al romanilor: „Aș înclina să mă bucur mai mult de o origine geto-dacică, întrucât acești vechi pământeni, geto-dacii, se bucurau de o reputație excelentă în lumea antică, pe când despre romani nu se poate vorbi numai de laude. În sfârșit, în ceea ce mă privește, mă simt onorat de a fi coborâtor din băștinașii care erau sub oblăduirea vechiului nostru rege – Burebista”.

Ce frumos spus! Și când te gândești că diverși caraghioși cu pretenții de mari intelectuali și formatori de opinie se simt jenați de rădăcinile geto-dacice ale acestui popor…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Cartea “Pentru cine este nocivă originea traco-dacă a limbii române?” va fi disponibilă de săptămâna viitoare pe http://dacia-art.ro/products-page/carti/

Pentru cine este nociva originea traco daca a limbii romana

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Mihail Sadoveanu se considera un urmaș al DACILOR. Află ce spunea!

  1. Cum poti sa pui o asemenea intrebare ? Cum pentru cine ? Pentru cei care vor sa stearga memoria ancestrala a acestui popor, pentru cei care vor sa nege existenta de dincolo de timp a dacilor, pentru cei care vor sa ne stearga din istorie.
    Dar stiti de ce ? Pentru ca le este rusine de noi. Rusine sa recunoasca ca ceea ce sunt acum s-a cladit pe lupta si sangele nostru. Ca am stat aici si i-am invatat de toate din Japonia pana in USA…

    Dar asta este…cat timp avem hoti in fruntea tarii..ne vom tara pentru propria noastra libertate si pentru dreptul de a trai pe pamantul patriei noastre.

    Sa fim Romani..numai de bine.

  2. alabama kid // 6 iulie 2016 at 20:46 // Răspunde

    Nu mai pangariti hartia cu numele acestui criminal odios si tradator de neam,un impostor ordinar si o nulitate literara !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii